Taalhuis

Welkom bij het Taalhuis

Is lezen voor jou moeilijk?

Begrijp je brieven van de overheid niet altijd?

Heb je moeite met de bijsluiter van je medicijnen?

Lukt het niet om formulieren in te vullen?

Het Taalhuis is er voor je. Wij helpen je beter te leren lezen en schrijven. Het Taalhuis is de plek waar je binnen kunt stappen met al je vragen over taal. Onze taalondersteuners helpen je verder. Ook is er elke week een taalspreekuur in de Bibliotheek.

Taalspreekuur

Elke week zit onze taaldocent klaar om je te helpen met taal of door te verwijzen naar andere professionals. We hebben ook lesboeken en makkelijke leesboeken om je taalvaardigheid te verbeteren.

Lezen en spreken

Voor wie beter wil leren lezen, zijn er bij ons lees- en praatgroepen. Vrijwilligers begeleiden iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven met behulp van boeken in eenvoudige taal en er zijn praatgroepen om spreken te oefenen. Kom langs of mail voor meer informatie. 

Alle activiteiten

Het Taalhuis is een centrale plek voor al je taalvragen. Wij ondersteunen taalvragers op verschillende manieren met diverse activiteiten en materialen. In overleg kijken we wat bij jou past.
Een overzicht van alle activiteiten van het Taalhuis vind je via de knop hieronder.

Interview met Tonia Roossien; De taalcursus heeft mij echt geholpen

“De kans om een taalcursus te volgen, heb ik met beide handen aangegrepen” vertelt Tonia Roossien (33 jaar) uit Brummen. “Maar nu ik de cursus heb afgerond, merk ik dat ik mij veel zelfverzekerder voel en dat ik zelfstandig dingen kan oppakken die ik voorheen moeilijk vond, zoals formulieren invullen of een brief lezen.”

Lees hier het hele bericht

Wat is duurzaamheid? Hoe kun je geld besparen? Wat kun je doen om gezonder en groener te leven? Dat leer je met Groen doen!


Taaltips van onze docent

De slimme nieuwslezer

Voor professionals

Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit!

Een brochure voor alle mensen die met mensen werken. Na het lezen ervan weet u genoeg over laaggeletterdheid om het te kunnen herkennen en mensen door te kunnen verwijzen. Kleine moeite, groot resultaat!

Brochure: Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit

Taal- en hulpaanbod gemeenten Brummen en Voorst

In de gemeenten Brummen en Voorst zijn meerdere loketten waar klanten welkom zijn met vragen over bijvoorbeeld: taal, financiën of de (online) overheid. In dit totaaloverzicht vind je de locatie, dag en tijdstip wanneer inwoners terecht kunnen.

Bekijk de brochure