Lezing over de Gravinnebeek in Eerbeek

14 maart 2018 | Bibliotheek Eerbeek

Kosten: € 2,00 voor leden en € 4,00 voor niet-leden

Water en Eerbeek, al honderden jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. De papierindustrie en later de wasserijen maken nog steeds veelvuldig gebruik van het Veluwse grondwater. Getuige hiervan is de onmisbare Eerbeekse beek die door Eerbeek loopt om zijn weg uiteindelijke naar de IJssel te vinden.

Een minder bekende zijtak is de Gravinnebeek. Gelegen op het landgoed “ de Molenbeek”. Deze beek is ruim een kilometer lang en staat al 30 jaar droog. Een werkgroep, voornamelijk bestaande uit IVN-leden heeft het plan opgevat om deze beek weer watervoerend te maken. Dat is een hele klus maar het resultaat wordt steeds meer zichtbaar.

Bert van der Saag, IVN gids zal op woensdagavond 14 maart een presentatie houden over Eerbeek en water. Ook komt de Gravinnebeek ruimschoots aan bod. Waar komt de naam Gravinnebeek vandaan; wat is het belang nog van deze beek; hoe worden de werkzaamheden uitgevoerd? Deze avond zal Bert de bezoekers via foto’s en verhalen meenemen in de geschiedenis van deze beek.

Het mooie is dat deze lezing op zondagmiddag 18 maart een vervolg krijgt met een heuse wandeling langs de Gravinnebeek, onder begeleiding van een aantal IVN gidsen. De lezing vindt plaats in bibliotheek Eerbeek en begint om 20.00 uur. Kosten € 2,00 leden en € 4,00 voor niet-leden van de bibliotheek.

Start wandeling op zondag 18 maart vanaf de bibliotheek om 14.00 uur. Inloop met koffie / thee vanaf 13.30 uur. Deze wandeling is gratis. Aanmelden is zeer wenselijk via onderstaande knop.

Kijk voor verder inlichtingen ook eens op de website van IVN Eerbeek en omstreken,