Presentatie over bijen

23 mei 2018 | bibliotheek Brummen

Kosten: Gratis

Woensdagmiddag 23 mei verzorgt Henk Rozie van de Imkersvereniging Brummen een presentatie over bijen. De bijen en ook de hommels, zijn dé bestuivers bij uitstek en zorgen voor de bestuiving van ongeveer drie kwart van de land- en tuinbouwgewassen en van ongeveer 15% van de wilde planten.

Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen voor heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's. Ook groenten zoals courgettes, paprika's, avocado's zouden verdwijnen zonder de bij. Minder voor de hand liggend: ook koffie, zonnebloemolie en mosterd zijn vanaf dan verleden tijd. Kortom bijen zijn van groot belang voor het voortbestaan van veel gewassen.

Henk Rozie zal oa een filmpje laten. Locatie is bibliotheek Brummen. Aanvang van de presentatie is 14.30 uur, toegang is gratis. Aansluitend is het mogelijk om op woensdag 30 mei de bijenstal van de Imkersvereniging te bezoeken. Deze bevindt zich aan de Voorsterweg 46 in Brummen. Vanaf 14.30 uur zal een aantal vrijwilligers aanwezig zijn om uitleg over deze stal te geven.