Boekstart collectie op de Sterrenbeek!

Gepubliceerd op: 7 april 2017 12:39

Het was ineens een drukte van belang in bibliotheek Eerbeek. In optocht kwam een clubje kinderen, samen met hun juffen, naar de bibliotheek om het verhaal te horen van ‘’de Kleine Walvis’’.

Irma Hollander, nieuwe leesconsulent van de bibliotheek las het verhaal met behulp van het vertelkastje levendig voor. En gelukkig voor de kids kregen ze het boek mee naar school, zodat ze het verhaal nog vaak van hun juffen kunnen horen. De Sterrenbeek maakt ook gebruik van de Boekstart collectie. Dit zijn leuke interactieve boeken, speciaal gericht op de allerkleinste kids. Maar hier ook treedt het digitale tijdperk in. De jongste klassen hebben sinds kort de beschikking over 2 iPads met leuke interactieve apps welke ter bevordering van de taalontwikkeling gebruikt kunnen worden. En daar horen ook mooie praatpoppen en nieuwe vertelplaten bij. Kortom spelen en leren gaat op een levendige en actieve manier hand in hand. De begeleidsters zijn hiervoor getraind en zijn trots op het behaalde certificaat!