Netwerken bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Gepubliceerd op: 21 april 2017 13:10

Ingezonden bericht van deelnemer John Kempink van de Walk&Talk bijeenkomst op 7 april.

Onlangs organiseerde Bibliotheek Twello de maandelijkse Walk&Talkbijeenkomst. Deze ontmoetingen bieden werkzoekenden diverse mogelijkheden en hulp om werk te vinden. Dit keer gaf Diana Pater van bibliotheek Noord-Veluwe een presentatie over netwerken. Zij vertelde dat 30% van de vacatures zichtbaar zijn op bijvoorbeeld banensites. Op de overige 70% vacatures wordt via netwerken, open sollicitaties of stages gereageerd en niet openbaar bekend. Diana gaf aan dat iedere werkzoekende zijn/haar eigen fysieke netwerk (familie, verenigingen, vrienden, etc.) flink kan uitbreiden.

Maar ook de sociale netwerken (LinkedIn, Facebook) verdienen de nodige aandacht. Ga vertrouwelijk met het eigen netwerk om en hou informatieve gesprekken met verschillende personen. Zodat je op het juiste moment met de juiste persoon in contact bent. Bedenk ook dat werkgevers nieuwe media ook gebruiken om de juiste kandidaten te vinden. Na de koffie, die goed smaakte en door de vrijwilligers van de bibliotheek vriendelijk werd ingeschonken, gingen de bezoekers met elkaar netwerken. In kleinere groepen, luisterend naar elkaars verhalen en ervaringen, werden er ook tips gedeeld om een volgend gesprek te voeren.

Walk & Talk is één van de brede maatschappelijke taken die de bibliotheek vervult. Naast het lenen van boeken is het ook mogelijk het Tabletcafé te bezoeken of te luisteren naar een spannend verhaal dat wordt voorgelezen. De eerst volgende Walk&Talk is op 4 mei in Brummen en 5 mei in Twello. Voor meer informatie zie de agenda