Actuele documentatie

Bezoekers van de bibliotheek hebben gratis toegang tot een aantal databanken. Hebt u hulp nodig bij het raadplegen van de bestanden of het uitprinten van de informatie, dan kunt u zich melden bij één van de bibliotheekmedewerkers. De meeste bestanden in onderstaand overzicht zijn alleen te raadplegen op de computers in de bibliotheek. Een deel ervan kunt u ook thuis gebruiken.

Uittrekselbank

Een fulltext databank met uittreksels van Nederlandse maar ook buitenlandse literatuur en auteursportretten.

Oefenen.nl

Oefenen.nl is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied.  

Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland is een beeldbank waar u online de collecties van musea, archieven en bibliotheken kunt bekijken.

Glassdoor is een groeiende website voor vacatures en werving.  

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Uitrekselbank Jeugd

Een fulltext databank met uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten.  

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.  

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied.

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is een instelling die het audiovisueel erfgoed verzamelt, conserveert en toegankelijk maakt voor mediaprofessionals, onderwijs, wetenschap en het algemene publiek.

Canon van Nederland

Canon van Nederland is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de Nederlandse cultuur en geschiedenis, en in het bijzonder voor leerlingen en docenten in midden- en bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

LiteRom

De LiteRom bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.

Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws.

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied.

Kies Beter

KiesBeter.nl is een openbare zorgportal. Deze portal is bedoeld voor alle volwassen inwoners van Nederland die vragen hebben op het gebied van zorg, zorgverzekeringen en gezondheid.

IMDB

Het IMDB is een online databank met informatie over acteurs, films, televisieseries, etc. IMDB is al sinds 1990 online. IMDB is engelstalig.