Passend Lezen

Stichting Passend Lezen is er voor iedereen voor wie 'gewoon' lezen niet (meer) lukt. Passend Lezen biedt boeken, kranten en tijdschriften in aangepaste leesvormen: Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen. U kunt zelf bepalen welke leesvorm u het prettigst vindt.

De collectie is exclusief toegankelijk voor mensen met een leesbeperking, zoals mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, of voor mensen die fysiek geen boek kunnen vasthouden. Meer informatie op www.passendlezen.nl.

Heeft u geen computer of tablet en wilt u toch gesproken boeken lenen? U kunt via www.audiolezen.nl ook daisyroms aanvragen. De bibliotheek heeft een kleine collectie daisyroms te leen samen met een daisyspeler, om uit te proberen. Daisyroms zijn luisterboeken op cd. Een daisyspeler onthoudt voor u waar u gebleven bent. De daisyroms worden gratis bij u thuisbezorgd.

De collectie is exclusief toegankelijk voor mensen met een leesbeperking, zoals mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, of voor mensen die fysiek geen boek kunnen vasthouden. Zie voor meer informatie www.passendlezen.nl.

DaisyRom speler lenen bij de bibliotheek
Wanneer het gewone lezen niet (meer) gaat is er een passende oplossing voor u! U kunt via daisyroms gesproken boeken beluisteren. Een daisyrom is een speciaal soort luisterboek. Het verschil met een gewoon luisterboek is, dat een daisyrom langzamer of sneller kan worden afgespeeld. Verder kunt u bladeren om te zoeken naar pagina’s, net als in een boek. Voor het optimaal beluisteren is een daisyspeler nodig. Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor mensen met een leeshandicap, dus met grote knoppen voor het afspelen.
U kunt via de bibliotheek een daisyspeler lenen om thuis uit te proberen. De bibliotheek heeft een kleine collectie daisyroms, waarvan u er een paar kunt lenen.

Groot Letter Boeken
De bibliotheek beschikt over een collectie boeken in grote letter. Behalve streekromans kunt u ook veel spannende en literaire boeken lenen. Via de uitgeverij kunt u opzoeken, welke grootletterboeken er zijn. Deze kunt u reserveren via de catalogus van de bibliotheek.

 

Lekker lezen met je oren
Voor kinderen die slecht zien of die dyslectisch zijn, is er de website Superboek. Via deze website kun je boeken zoeken voor je eigen leeftijd. Via internet, in de app Daisylezer of via daisyroms kun je boeken lezen. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan in om ook lekker te kunnen lezen!