De Ochtendpost

Meld je aan

Voor alle mensen die nu alleen thuis zitten en wat afleiding kunnen gebruiken gaan we verhalen verzamelen in ‘De Ochtendpost’. Wil jij jouw verhaal delen of heb je goede tips voor deze dagen van thuiszitten? Geef je naam en telefoonnummer door via communicatie@bibliotheekbrummenvoorst.nl en wij nemen contact met je op voor een telefonisch interview.

 

 • Voor mij is er een brug geslagen tussen mensen

  8 april 2020

  Janny Redeker (70) woont samen met haar man in Brummen. We leven alweer drie weken in en om het huis door het coronavirus. En ook van Janny willen we weten hoe het haar vergaat in deze tijd.

  Bekijk details van Voor mij is er een brug geslagen tussen mensen

 • Als moeder ben je nu docent en ouder tegelijk…

  7 april 2020

  Mascha Klinkert (49) woont samen met haar man en twee zoons in Brummen. We leven alweer drie weken in en om het huis door het coronavirus. En aan Mascha de vraag: hoe red jij je met een heel gezin in huis?

  Bekijk details van Als moeder ben je nu docent en ouder tegelijk…

 • Het is niet alleen de coronacrisis die heftig is

  6 april 2020

  Hannie Wijers (68) woont alleen in Brummen. We leven alweer drie weken in en om het huis door het coronavirus. Aan de andere kant van de lijn klinkt een wat emotionele stem. Het gesprek ontwikkelt zich vanzelf…

  Bekijk details van Het is niet alleen de coronacrisis die heftig is

 • Mijn schat wordt per dag knapper!

  5 april 2020

  Otto Koedijk (62) is houtdraaier en woont samen met zijn vrouw in de ‘mooiste’ straat van Brummen. Hij vertelt over het veranderende leven in deze tijd van het coronavirus.

  Bekijk details van Mijn schat wordt per dag knapper!

 • Eigenlijk ben ik een heel gelukkig mens

  2 april 2020

  Vandaag zit Mark Boon (81) aan de telefoon. Hij woont sinds 1975 in Brummen. De voormalig leraar Frans stuurt vooraf al wat tekst over zichzelf toe. Maar aan de telefoon blijkt al gauw dat hij nog veel meer te vertellen heeft.

  Bekijk details van Eigenlijk ben ik een heel gelukkig mens

 • Ons motto is: ’Kijken wat wel kan’

  1 april 2020

  Gineke Breuer (70) woont samen met haar man in Brummen. Met haar volgt een gesprek over het veranderende leven in deze tijd van het coronavirus.

  Bekijk details van Ons motto is: ’Kijken wat wel kan’

 • Ik ga meer tijd voor mezelf nemen. Meer lezen, meer leren.

  31 maart 2020

  Rosita Rampertaap (36) woont in Brummen. Ook zij vertelt over het veranderende leven in deze tijd van het coronavirus.

  Bekijk details van Ik ga meer tijd voor mezelf nemen. Meer lezen, meer leren.

 • Het is heel belangrijk om naar de dynamiek van de dag te leven

  30 maart 2020

  Monique Collée (62) woont sinds 2018 in Twello en werkt als vrijwilliger bij de Bibliotheek Brummen|Voorst. Ze vertelt over het veranderende leven in deze tijd van het coronavirus.

  Bekijk details van Het is heel belangrijk om naar de dynamiek van de dag te leven

 • Tegen mijn dierbaren ga ik vaker zeggen dat ik van ze houd!

  26 maart 2020

  Ria Ossewaarde (67) woont in Brummen. Ze vertelt hoe haar leven de afgelopen weken is veranderd door de komst van het coronavirus. Het is vandaag mooi weer, het zonnetje schijnt en op de achtergrond zingen verschillende vogels. Aan de telefoon klinkt een energieke stem die veel jonger lijkt, waardoor je even op het verkeerde been wordt gezet.

  Bekijk details van Tegen mijn dierbaren ga ik vaker zeggen dat ik van ze houd!

 • We starten met De Ochtendpost

  26 maart 2020

  Opeens ziet onze wereld er heel anders uit. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mogen we nog maar beperkt naar buiten. Sommige mensen ordt helemaal afgeraden om buiten te komen. We moeten opeens 1,5 meter afstand houden van elkaar en om ze te beschermen mogen we onze opa’s en oma’s niet ezoeken. En juist voor deze opa’s en oma’s en andere mensen die nu alleen thuis moeten zitten, starten wij een dagelijks blog. Dat kunnen we niet alleen, daar hebben e jullie hulp bij nodig....

  Bekijk details van We starten met De Ochtendpost