Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Bibliotheek Brummen/Voorst biedt toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan. Het gaat daarbij om scholing, ontwikkeling en ontmoeting. Cursussen die voor iedereen ongeacht leeftijd en opleiding te volgen zijn.

Klik & Tik computervaardigheden

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Informatie van de overheid, geldzaken regelen, een reis boeken, inschrijven voor een huurwoning, toeslagen aanvragen, pensioenoverzicht inzien of online solliciteren. Dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Laat u niet verrassen en leer nu omgaan met de computer! De cursus is bedoeld voor echte beginners. Geduldige cursusleiders helpen u in een prettige sfeer op weg bij het ontwikkelen van uw computervaardigheden.

Kunst in beeld

Half februari 2020 begint er weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink in de bibliotheek van Brummen. Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis. Deze cursussen zijn opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. 

Het thema is  

Vijf bekende kunstenaars

De komende cursus kunstgeschiedenis gaat dus over Paul Gauguin, Jan Toorop, Gustav Klimt, James Ensor en Piet Mondriaan. Elke les zal één van deze kunstenaars centraal staan. Er zullen bekende en onbekende werken aan bod komen, de invloeden die ze op elkaar gehad hebben, gemeenschappelijke achtergronden en natuurlijk een overzicht van de ontwikkeling van hun werk.

De vijf lezingen zijn verdeeld over tien weken. De kosten bedragen 50 euro voor leden van de Bibliotheek en 60 euro voor niet leden.

Omdat de cursus zowel in Brummen als in Eerbeek wordt gegeven, is het mogelijk om incidenteel te wisselen.

Cursusdata staan per locatie in onze agenda. Aanmelden kan via de knop 'bestellen' in de agenda.

We werken met SeniorwebBET (Brummen, Eerbeek, Twello) samen voor de digitale activiteiten, kijk op de website voor het actuele aanbod van cursussen en workshops.

Digisterker door doen

Met het online alternatief Digisterker door doen! komen de (modulaire) hoofdstukken uit het Digisterker-cursusmateriaal in de vorm van losse e-books (pdf) beschikbaar. Aangevuld met enkele online oefenomgevingen. Denk daarbij aan onderwerpen als DigiD, MijnOverheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister, etc.

Digisterker

De overheid is digitaal. Jij ook? Leer werken met de elektronische overheid. Doe de gratis cursus Digisterker in de bibliotheek. De overheid doet steeds meer via het internet en ook jij kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Om Je op weg te helpen biedt de Bibliotheek de praktische cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leer je werken met de digitale overheid.

Oefenen voor je theorie-examen

Bij de Bibliotheek Brummen|Voorst kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.