Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Bibliotheek Brummen/Voorst biedt toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan. Het gaat daarbij om scholing, ontwikkeling en ontmoeting. Cursussen die voor iedereen ongeacht leeftijd en opleiding te volgen zijn.

Gratis online cursussen

Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

 

Klik & Tik

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Informatie van de overheid, geldzaken regelen, een reis boeken, inschrijven voor een huurwoning, toeslagen aanvragen, pensioenoverzicht inzien of online solliciteren. Dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Laat u niet verrassen en leer nu omgaan met de computer!
De cursus is bedoeld voor echte beginners. Geduldige cursusleiders helpen u in een prettige sfeer op weg bij het ontwikkelen van uw computervaardigheden.

Starten met de Ipad

SeniorWeb organiseert in maart en april een cursus 'starten met de iPad'. 

De iPad is de zeer gebruiksvriendelijke Apple tabletcomputer. Het multimedia apparaat is ideaal voor allerlei toepassingen. Maar er is nog veel meer mogelijk met de apps die gratis of betaald gedownload kunnen worden uit de App store.

Oefenen voor je theorie-examen

Bij de Bibliotheek Brummen|Voorst kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

 

Workshop Fotoboeken maken

Tegenwoordig maken wij allemaal veel foto's. Als we een dagje uit gaan, op vakantie zijn, als er iets wordt gevierd, of misschien ook zomaar. Ze komen dan meestal op op de PC te staan, of op een USB stick. Maar zou het niet leuk zijn om iets te doen met deze foto's?

Digisterker

Bibliotheek Brummen | Voorst start wederom met de training Digisterker: werken met de digitale overheid. In vier bijeenkomsten leert de deelnemer zelfredzaam te zijn op websites van de overheid. Onder andere DigiD, het inloggen op persoonlijke omgevingen en het aanvragen van toeslagen komen aan de orde.