Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Bibliotheek Brummen/Voorst biedt toegankelijke en kwalitatief goed verzorgde cursussen aan. Het gaat daarbij om scholing, ontwikkeling en ontmoeting. Cursussen die voor iedereen ongeacht leeftijd en opleiding te volgen zijn.

Cursus Kunstgeschiedenis

In september begint er weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink in de bibliotheek van Brummen. De cursus is opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema: Modern Realisme in Nederland.

Lees meer

Gratis online cursussen

Als lid van de Bibliotheek kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Lees meer

Veilig internetten heb je zelf in de hand

Brummen – Steeds meer maken we gebruik van het internet. Surfen, mailen, bankieren, kopen, en nog veel meer acties. Dit brengt ook risico’s met zich mee. Overal die cookies! Hoe zit het met de privacy van persoonlijke gegevens?

Zaterdag 16 september besteedt Bibliotheek Brummen veel aandacht aan veiligheid op de computer. Lars Holdijk verzorgt van 10.30 tot 11.30 uur een presentatie omtrent veilig internetten, waarin onderwerpen als cryptoware, malware, phising, anti viruspakketten aan de orde komen. Daarna is er van 11.30 tot 12.30 uur ruimte voor het stellen van vragen aan Lars.

Vervolgens geeft Roy Bosman van 12.30 – 13.30 uur een workshop omtrent het gebruik van wachtwoorden, en daarna is van 13.30 tot 14.00 gelegenheid om vragen te stellen.

Bezoekers kunnen hun eigen laptop, iPad meenemen zodat advies op maat gegeven kan worden.

Tevens wordt er door vrijwilligers van SeniorWeb uitleg gegeven over het nieuwe cursusaanbod voor het komende jaar, waaronder Digisterker, mappen en bestanden in Windows 10 en fotoboeken maken.

De entree is gratis, er wordt een kleine vergoeding voor de koffie en thee gevraagd.

Datum: zaterdag 16 september.
Locatie: bibliotheek Brummen. Tijd 10.30 – 14.00 uur.

 

Oefenen voor je theorie-examen

In 2017 kun je bij Bibliotheek Brummen|Voorst gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Lees meer

Klik & Tik

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Informatie van de overheid, geldzaken regelen, een reis boeken, inschrijven voor een huurwoning, toeslagen aanvragen, pensioenoverzicht inzien of online solliciteren. Dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Laat u niet verrassen en leer nu omgaan met de computer!
De cursus is bedoeld voor echte beginners. Geduldige cursusleiders helpen u in een prettige sfeer op weg bij het ontwikkelen van uw computervaardigheden.

Lees meer

Digisterker

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de vestigingen van Bibliotheek Brummen|Voorst helpt je op weg.

Lees meer

Cursus Engels

Twello - In het najaar start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie goed van pas kan komen.

Ook leert de deelnemer om wat diepgaandere onderwerpen goed te kunnen volgen en zijn woordje er over te doen.De cursus vindt plaats op woensdagavond van 18.00 – 19.30 uur.

Cursusduur is zes keer en loopt van september tot december. 

Kosten zijn 66,00 euro.

Meer informatie: Mieke van Ee  055 – 323 1903