de Bibliotheek op School (dBos)

Voor leerkrachten die een manier zoeken om lezen leuk te maken of die activiteiten rondom mediawijsheid en lezen zoeken, is er de Bibliotheek op school (dBos). Want met een boek om de hoek, wordt lezen voor jongeren een stuk aantrekkelijker.

Lezen is een belangrijke vaardigheid die een groot verschil in het toekomstperspectief van kinderen kan betekenen. Leren begint immers bij lezen. Hoe leuker een kind lezen vindt, hoe makkelijker leren later zal gaan. Wie goed leest en informatieve teksten begrijpt, kan kennis vergaren en zich ontwikkelen. Natuurlijk gaat het niet alléén om kennis. Ook verhalen en gedichten helpen een kind, het leert een kind zich in te leven, begrip te hebben en creatief te denken. Zo komen kinderen verder in de samenleving.

De Bibliotheek staat samen met het onderwijs voor plezier in leren en plezier in lezen. Een leesconsulent van dBoS kan het onderwijs ondersteunen. De leesconsulent zorgt voor een ruime en gevarieerde collectie boeken op school en organiseert activiteiten die lezen stimuleren en mediawijsheid onder de aandacht brengen. Bovendien worden alle leerlingen van de school waar dBoS is automatisch lid van de Bibliotheek. Dat betekent dat de kinderen en ouders ook buiten schooltijd kunnen lezen en leren.

Praktische informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw school? Neem eens vrijblijvend contact op met Miriam Gerritsen, m.gerritsen@bibliotheekbrummenvoorst.nl