Klik & Tik

Online berichten sturen kan best lastig zijn. Formulieren invullen voor allerlei zaken gebeurt digitaal. Een vakantie boeken of een rekening betalen doe je tegenwoordig vaak via internet. Kortom: digitale vaardigheden zijn ontzettend belangrijk. Maar misschien vind jij het lastig om je digitaal te redden. De cursus Klik & Tik helpt je verder.

De computer en internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zonder digitale vaardigheden is het soms lastig om contact te hebben met de overheid, geldzaken te regelen of te solliciteren. Het is dus belangrijk om goed om te kunnen gaan met de computer. In de cursus Klik &
Tik leert u met de hulp van geduldige cursusleiders verschillende computervaardigheden.

In drie modules krijgt u diverse digitale vaardigheden onder de knie. We beginnen met de basis van de computer opstarten, typen en e-mails versturen. Vervolgens gaan we het internet op en ontdekken we zoekmachines, formulieren invullen en bestanden downloaden. In de derde module leert u hoe social media
werken, bezoekt u weblogs en ontdekt u online foto’s en video’s.

Praktische informatie

We werken samen met Seniorweb (Brummen, Eerbeek, Twello) voor de digitale activiteiten. Meer informatie en het actuele aanbod van cursussen vindt u op www.seniorwebbet.nl.

Op www.oefenen.nl kunt u de cursus Klik & Tik ook thuis volgen. Maar we bieden graag een helpende hand en u kunt ook een combinatie maken van thuis oefenen en in de bieb de cursus volgen. Als u thuis geen computer heeft, kunt u tijdens openingstijden in de bibliotheek plaatsnemen achter onze computers.

Brummen: Maandag- en dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur

Twello: Dinsdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur en woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur

Eerbeek: Dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur

De cursus is voor iedereen gratis. Een eigen hoofdtelefoon is noodzakelijk, deze kunt u bij de cursusleiders aanschaffen. Een eigen computer is niet nodig. Een tablet leren bedienen komt in aanvullende modules aan bod. Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat.

Meer informatie en aanmelden kan bij de informatiebalie in de Bibliotheek of via onderstaande knop.