De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn gesloten t/m 26 mei vanwege de coronamaatregelen.

Je kan wél gebruik maken van De AfhaalBieb!

 

Op 13 mei, Hemelvaartsdag, en 24 mei, tweede Pinksterdag, is de AfhaalBieb in alle vestigingen gesloten.

Taalhuis_nieuw

Welkom bij het Taalhuis

Is lezen voor jou moeilijk?

Begrijp je brieven van de overheid niet altijd?

Heb je moeite met de bijsluiter van je medicijnen?

Lukt het niet om formulieren in te vullen?

Het Taalhuis is er voor je. Wij helpen je beter te leren lezen en schrijven. Het Taalhuis is de plek waar je binnen kunt stappen met al je vragen over taal. Onze taalondersteuners helpen je verder. Ook is er elke week een taalspreekuur in de Bibliotheek.

Taalspreekuur

Elke week zit taaldocent Caroline Sparenburg klaar om je te helpen met taal of door te verwijzen naar andere professionals. We hebben ook lesboeken en makkelijke leesboeken om je taalvaardigheid te verbeteren.

Lezen en spreken

Voor wie beter wil leren lezen, zijn er bij ons lees- en praatgroepen. Vrijwilligers begeleiden iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven met behulp van boeken in eenvoudige taal en er zijn praatgroepen om spreken te oefenen. Kom langs of mail voor meer informatie. 

Alle activiteiten

Het Taalhuis is een centrale plek voor al je taalvragen. Wij ondersteunen taalvragers op verschillende manieren met diverse activiteiten en materialen. In overleg kijken we wat bij jou past.
Een overzicht van alle activiteiten van het Taalhuis vind je via de knop hieronder.

Voor professionals

Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit!

Een brochure voor alle mensen die met mensen werken. Na het lezen ervan weet u genoeg over laaggeletterdheid om het te kunnen herkennen en mensen door te kunnen verwijzen. Kleine moeite, groot resultaat!

Brochure: Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit