Digisterker: werken met de digitale overheid

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de vestigingen van Bibliotheek Brummen|Voorst helpt je op weg.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld je eigen gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. De cursus is voor inwoners van gemeenten Brummen en Voorst die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Bel voor meer informatie met 0575-561867.

Aanmelden
Deelname is gratis. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 10 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en u ontvangt een cursusboek.

Meedoen?

Inmiddels hebben zich al wat mensen aangemeld. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, starten we weer met een nieuwe cursus.

  • Locatie Brummen: Op 9, 16, 23, 30 maart. 09.30-11.30 uur. Max 8 deelnemers. Docent Robert Bruineberg. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website brummen.seniorweb.nl

  • Locatie Eerbeek: maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur op 27 maart, 3,10 en 24 april. (17 april is 2e paasdag, vandaar 1 week later) Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website eerbeek.seniorweb.nl

  • Locatie Twello: Woensdagmiddag 22 februari en 1-8-15 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website twello.seniorweb.nl