nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 163)

 • De AfhaalBieb is nog steeds open! Bekijk details

  25 februari 2021

  Het Coronavirus is nog steeds aanwezig. Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Stap voor stap gaat er steeds iets meer open. Onze Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn nog steeds gesloten maar je kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Je kunt als afhaal-locatie ook kiezen voor onze Afhaalpunten in Voorst en Terwolde. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen. Tijdens de afhaalmomenten is het ook...

 • Verkiezingen Bekijk details

  18 februari 2021

  Minimaal één keer in de vier jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Op de dag van de verkiezing mogen alle kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Kiesgerechtigden zijn alle mensen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit. De kiezer laat door te stemmen weten welke politieke partij hij of zij in de Tweede Kamer en wellicht ook in de regering wil.

 • Bibliotheek enquête voor de openingstijden Bekijk details

  8 februari 2021

  Op dit moment zijn onze vestigingen gesloten maar wij kijken alvast vooruit. De Bibliotheek doet een onderzoek naar de openingstijden. Laat ons in deze korte enquête weten hoe je hierover denkt.

 • Prijswinnaars gedichtenwedstrijd bekend! Bekijk details

  5 februari 2021

  Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst heeft samen met de Bibliotheek Brummen|Voorst een oproep gedaan onder haar vaste schrijvers maar ook publiek, en zondagsdichters en zolderkamerdichters om een gedicht te maken over het thema ‘Samen’. Binnen korte tijd werden 20 gedichten ingestuurd. Een vakkundige jury van afgevaardigden uit beide organisaties heeft als winnaar uitgekozen: Fredde Forch. De tweede plaats is voor Roos Deege en Fred Bruce is als derde geëindigd.

 • De AfhaalBieb! Bekijk details

  3 februari 2021

  Het Coronavirus is nog steeds aanwezig. Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein en dat is zorgelijk. De huidige lockdown wordt daarom verlengd tot en met 2 maart. Onze Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode nog steeds gesloten maar u kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het...

 • Doe mee met de Poëzieweek 2021! Bekijk details

  18 januari 2021

  De Poëzieweek 2021 komt in zicht! De week start op donderdag 28 januari 2021 met Gedichtendag en duurt tot en met woensdag 3 februari. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi reageerden enthousiast op de uitnodiging om voor de Poëzieweek 2021 het Poëziegeschenk te schrijven. Na Peter Verhelst (2018), Tom Lanoye (2019) en 10 jonge auteurs in 2020 is het nu aan een duo.

 • AfhaalBieb nog steeds open! Bekijk details

  15 januari 2021

  Het coronavirus grijpt nog steeds razendsnel om zich heen. Daarom heeft de overheid besloten om de lockdown te verlengen tot 9 februari. De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode nog steeds gesloten maar u kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen.

 • Lockdown Kalender Bekijk details

  21 december 2020

  De mooiste boeken koop je ook nu bij je favoriete boekhandel. Ze staan voor je klaar. En je boeken ook. Bestel ze telefonisch of online. Dan zorgt jouw boekverkoper ervoor dat je boek bij jou thuis komt. Deze Lockdown Kalender is een cadeautje van het boekenvak. Elke dag tipt een boekverkoper of bibliotheekmedewerker je zijn of haar favoriete boek van 2020. Zo worden de feestdagen echt fijne leesdagen!

 • AfhaalBieb open! Bekijk details

  15 december 2020

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Daarom heeft de overheid besloten dat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari de strengste lockdown tot nu toe ingaat. De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode gesloten. We starten wel direct met de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen.

 • Tentoonstelling Bibliotheek Twello Bekijk details

  3 december 2020

  De hele maand december is in de Bibliotheek van Twello een tentoonstelling van twee lokale kunstenaars. Het werk van beeldend kunstenaar Anneke Winterman en fotografe Yvette Rottink is te aanschouwen.

Paginanavigatie