Resultaat 21 - 30 (van 62)

• Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

15 december 2017

SeniorWeb organiseert in januari en februari een cursus 'werken met mappen & bestand in Windows 10'. Naarmate men een computer of laptop langer gebruikt, wordt de verzameling (vakantie)foto’s, tekst-, video- en muziekbestanden steeds groter.

Bekijk details van Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

• Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

15 december 2017

In januari start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie goed van pas kan komen.

Bekijk details van Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

• Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers

16 november 2017

Woensdag 8 november was er een feestelijk moment in Bibliotheek Eerbeek. Een 14-tal cursisten van het Taalhuis ontving uit handen van wethouder Luuk Tuiten hun welverdiende certificaat. In een aantal weken hebben deze cursisten de basistraining 'Taal voor het leven' van Stichting Lezen en Schrijven afgerond.

Bekijk details van Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers

• Inloop Origami Twello viert Decembermaand

15 november 2017

Nederlands eerste Inloop Origami bij de Bibliotheek Twello, gegeven door Steve Kelly in samenwerking met het Kenniscentrum van Brummen/Twello, had een ontluikende novembermaand. Beginners zonder ervaring tot de gevorderde vouwer hebben van de gratis service gebruik gemaakt. Op zoek naar bepaalde origami modellen of niet wetende hoe een model gevouwen moet worden of simpelweg even willen komen kijken, dan kan dat iedere vrijdagmiddag in de bibliotheek van Twello. Steve Kelly laat met alle plezier...

Bekijk details van Inloop Origami Twello viert Decembermaand

• Inloop Origami Twello

17 oktober 2017

Origami of papier vouwen is een van de weinige kunstvormen die schoon, snel te leren is, makkelijk mee te nemen en bijna niets kost. Origami kun je overal doen en op elk moment van de dag. Voor de televisie, in de tuin, in de trein, in de koffie pauze, zelfs in bed. Alhoewel onder de douche niet wordt aanbevolen. Origami is goed voor oog-hand coördinatie, ontspanning en je krijgt er een kick van als het lukt.

Bekijk details van Inloop Origami Twello

• Expositie in Twello

17 oktober 2017

Vanaf 13 oktober t/m 24 november exposeert Reinie Miedema in de bibliotheek van Twello. Het betreft sprookjesfiguren die door studenten van de Passage-school zijn gemaakt.

Bekijk details van Expositie in Twello

• Inspiratiesessie Whatsapp

10 oktober 2017

Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert in samenwerking met SeniorWeb een inspiratiesessie over Whatsapp. Tijdens deze eenmalige workshop leert de deelnemer hoe gemakkelijk via Whatsapp berichten verstuurd kunnen worden en hoe, bestanden en foto’s met de contacten uitgewisseld kan worden.

Bekijk details van Inspiratiesessie Whatsapp

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

25 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus

22 september 2017

Twello - Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een paar jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus absoluut aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. Een aantal weken mochten 23 mensen vol trots hun certificaat uit handen van Marian Camphuis ontvangen.

Bekijk details van Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus

• Lezing Talentvolle vrouwen

18 september 2017

Brummen – Woensdagavond 27 september heeft de bibliotheek drie talentvolle vrouwen uitgenodigd. Alle drie hebben ze op hun eigen wijze invulling aan hun leven gegeven.

Bekijk details van Lezing Talentvolle vrouwen