nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 116)

 • Bibliotheken Twello en Eerbeek op zoek naar vrijwilligers

  25 augustus 2020

  De Bibliotheken in Twello en Eerbeek zijn op zoek naar vrijwilligers, enthousiaste gastvrouwen en -heren. Om de Bibliotheek steeds meer een ontmoetingsplek te laten zijn, zoeken we vrijwilligers om als gastheer/gastvrouw op te treden en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

  Bekijk details van Bibliotheken Twello en Eerbeek op zoek naar vrijwilligers

 • Week van Lezen & Schrijven

  21 augustus 2020

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en soms ook met rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (van 7 tot en met 13 september) wordt samen met vele honderden partners, waaronder de Bibliotheek extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland.

  Bekijk details van Week van Lezen & Schrijven

 • Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd

  20 augustus 2020

  In verband met Corona kunnen de Klik&Tik computerlessen in de bibliotheek van Twello helaas nog niet doorgaan. De 1,5 meter afstand is onmogelijk te handhaven tijdens de lessen. Ook de Media inloop in de bibliotheek van Twello komt voorlopig nog te vervallen.

  Bekijk details van Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd

 • Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open!

  20 augustus 2020

  Ook nog niet helemaal gewend aan de beperkte openingstijden van de Bibliotheek? Dan hebben wij goed nieuws! De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello gaan per 1 september weer helemaal open volgens de reguliere openingstijden.

  Bekijk details van Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open!

 • Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb?

  31 juli 2020

  De Ta(a)lentenbieb deze zomer laat kinderen allerlei nieuwe dingen ontdekken. De lol van boeken en voorlezen bijvoorbeeld. De vrijwilligers van VoorleesExpress nemen hun jonge bezoekertjes in de tuinen van onze vestigingen mee in nieuwe werelden en spannende avonturen. Een van de vrijwilligers, Yvette Klomp, schreef naar aanleiding van één van de voorleesochtenden een pakkend verslag. Wil jij weten hoe zo'n voorleesuurtje verloopt? Lees dan vooral verder!

  Bekijk details van Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb?

 • Taalvrijwilligers gezocht

  30 juli 2020

  Taalhuis Brummen|Voorst is in Brummen en Eerbeek op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Als vrijwilliger bij het Taalhuis help je mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven of lezen.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

 • Meet-in 11 weer van start

  14 juli 2020

  Meet-in 11 kon lange tijd niet doorgaan door het coronavirus, maar nu er steeds meer deuren openen, gaat ook Meet-in 11 weer van start. Zeker in de zomerperiode is er extra behoefte aan een beetje extra aandacht.

  Bekijk details van Meet-in 11 weer van start

 • Vacatures bestuur Bibliotheek Brummen|Voorst

  7 juli 2020

  Bibliotheek Brummen|Voorst behoort tot de actiefste Bibliotheken van Nederland en is volop in beweging als het gaat om kennis & informatie en educatie. Voor het bestuur zoeken we een algemeen lid en een bestuursvoorzitter.

  Bekijk details van Vacatures bestuur Bibliotheek Brummen|Voorst

 • Media-inloop Brummen zonder afspraak

  7 juli 2020

  Wil jij lekker lezen deze zomer of lukt het je maar niet om goed digitaal contact met anderen te houden? Tijdens de media-inloop kun je al je vragen over digitale apparaten stellen. En dat kan in Brummen nu weer zonder afspraak!

  Bekijk details van Media-inloop Brummen zonder afspraak

 • Ta(a)lentenbieb gaat weer van start

  7 juli 2020

  In de Bibliotheken Brummen, Eerbeek en Twello organiseren we komende zomer de Ta(a)lentenbieb! Kom je ook?

  Bekijk details van Ta(a)lentenbieb gaat weer van start