Resultaat 21 - 30 (van 69)

• Scoren kun je overal

22 februari 2018

Scoren kun je overal! Met die gedachte voert de Bibliotheek samen met de Eredivisie CV een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In zes regio’s in Nederland gaan 11.000 leerlingen de komende negen weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’). De kinderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, N.E.C. en Willem II.

Bekijk details van Scoren kun je overal

• Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

15 februari 2018

Door de digitale ontwikkelingen lijkt papier steeds verder uit de tijd te raken. Boeken, kranten, een kaartje het kan allemaal digitaal.

Bekijk details van Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

• Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

12 februari 2018

Bibliotheek Brummen|Voorst heeft twee spannende zaterdagmiddagen achter de rug. Zaterdag 3 februari was het eerst de beurt aan de scholen in de gemeente Brummen. Elf kinderen (3 jongens en 8 meisjes) van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

• Opening Bibliotheek op School op basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek

8 februari 2018

Donderdagmiddag 1 februari was het ’s morgens een drukte van belang in de hal van basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek. Alle kinderen waren aanwezig: want de schoolbibliotheek werd officieel geopend. Locoburgermeester Hans van der Sleen knipte samen met een leerling van de school het lint door.

Bekijk details van Opening Bibliotheek op School op basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek

• Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

19 januari 2018

De avond tevoren was ze nog bij De Wereld Draait Door op televisie geweest om te praten over haar net verschenen boek. Woensdagavond kwam ze in een volle Eerbeekse bibliotheek bij de Boekensteun vertellen over haar werk. Ester Naomi Perquin is sinds afgelopen jaar onze Dichter des Vaderlands. Vorige week verscheen haar bundel over de Nederlandse Politie, ter gelegenheid van het eerste jubileum van die organisatie. ‘Ik kon de lokroep der sirenes niet weerstaan,’ grapte ze.

Bekijk details van Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

• De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen

17 januari 2018

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Daarbij staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2018 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Bekijk details van De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen

• Versteviging samenwerking St. Welzijn en Bibliotheek

17 januari 2018

Donderdag 11 januari is een start gemaakt met het verstevigen van de samenwerking tussen Stichting Welzijn Brummen en Bibliotheek Brummen|Voorst.

Bekijk details van Versteviging samenwerking St. Welzijn en Bibliotheek

• Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

15 december 2017

SeniorWeb organiseert in januari en februari een cursus 'werken met mappen & bestand in Windows 10'. Naarmate men een computer of laptop langer gebruikt, wordt de verzameling (vakantie)foto’s, tekst-, video- en muziekbestanden steeds groter.

Bekijk details van Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

• Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

15 december 2017

In januari start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie goed van pas kan komen.

Bekijk details van Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

• Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers

16 november 2017

Woensdag 8 november was er een feestelijk moment in Bibliotheek Eerbeek. Een 14-tal cursisten van het Taalhuis ontving uit handen van wethouder Luuk Tuiten hun welverdiende certificaat. In een aantal weken hebben deze cursisten de basistraining 'Taal voor het leven' van Stichting Lezen en Schrijven afgerond.

Bekijk details van Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers