Resultaat 41 - 50 (van 162)

• Winactie bij de Bibliotheek; een jaar lang gratis lidmaatschap Bekijk details

6 december 2021

Wil jij kans maken op een jaar lang gratis lidmaatschap bij de Bibliotheek? Bezoek dan eens een van de vestigingen in Brummen, Eerbeek of Twello in de periode 20 december tot 6 januari. Verstopt in de ‘boekencollectie volwassenen’ kun je een ‘gouden’ boekenlegger tegenkomen. Heb jij ‘m gevonden? Dan hoef je een jaar lang geen lidmaatschapsgeld te betalen.

Bekijk details van Winactie bij de Bibliotheek; een jaar lang gratis lidmaatschap

• Schrijfactie Amnesty Voorst in Bibliotheek Twello Bekijk details

6 december 2021

Heeft schrijven effect? Jazeker! Met postzakken vol brieven dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vorig jaar kwamen vier mensen vrij naar aanleiding van de brievenactie. Een specifieke ‘schrijfdag’ in de Bibliotheek is er dit jaar niet. Daarom zijn er handige thuispakketten! In elk pakket vind je 10 voorbeeldbrieven die je naar autoriteiten kunt sturen. Dit kan in de hele decembermaand. Je kunt zo’n schrijfpakket ophalen bij de Bibliotheek aan het Marktplein.

Bekijk details van Schrijfactie Amnesty Voorst in Bibliotheek Twello

• Taalvrijwilligers Twello krijgen roodgroene taart voor inzet voor inclusief Voorst Bekijk details

29 november 2021

In de bibliotheek in de gemeenten Voorst en Brummen zijn ongeveer 54 taalvrijwilligers actief. Zij helpen taalvragers om de taal beter te leren lezen, schrijven en/of spreken. Taalvragers hebben verschillende achtergronden. Het zijn statushouders en inburgeraars, maar ook mensen die voor de liefde naar Nederland komen of die al langer in Nederland wonen en de taal beter willen leren beheersen.

Bekijk details van Taalvrijwilligers Twello krijgen roodgroene taart voor inzet voor inclusief Voorst

• Maak een CV waar je trots op bent met Walk & Talk bij de Bibliotheek Bekijk details

25 november 2021

Een curriculum vitae (cv) is meer dan een beschrijving van je naam, adres en de werkgevers waar je werkte. Een cv waarin staat waar jij goed in bent en waar dat uit blijkt, valt op bij werkgevers en zorgt sneller voor een ‘klik’ tussen jou en je nieuwe baan. Maar wat is een specifieke vaardigheid? En waaruit blijkt dat jij die vaardigheid bezit? En hoe zet je dat op je cv? Bezoek de Walk & Talk bij de Bibliotheek.

Bekijk details van Maak een CV waar je trots op bent met Walk & Talk bij de Bibliotheek

• Boekenmarkt georganiseerd door de Boekenvrienden Bekijk details

25 november 2021

Zaterdag 27 november begint de verkoop van afgeschreven media bij de vestiging in Twello die door de Boekenvrienden georganiseerd wordt. Er is weer een groot en gevarieerd aanbod. Naast romans, informatieve boeken, tijdschriften, strips en dvd’s voor volwassenen zijn er ook boeken/dvd’s voor de jeugd. Uiteraard mogen de prentenboeken voor de kleuters en strips en informatieve boeken voor kinderen tot 15 jaar niet ontbreken.

Bekijk details van Boekenmarkt georganiseerd door de Boekenvrienden

• Stephan Enter komt naar de Bibliotheek Brummen Bekijk details

18 november 2021

Op dinsdagavond 23 november organiseert De Boekensteun een lezing met de schrijver Stephan Enter in de Bibliotheek Brummen. Stephan heeft al heel wat boeken op zijn naam staan waaronder: Winterhanden, Grip en Pastorale.

Bekijk details van Stephan Enter komt naar de Bibliotheek Brummen

• Dat was leuk! Onze live Human Library Bekijk details

18 november 2021

Afgelopen zaterdag organiseerden wij een live Human Library bij de Bibliotheek in Twello. Wat was het een geslaagde en inspirerende dag. Diverse bezoekers gingen in gesprek met de ‘levende boeken’ in onze Bibliotheek. Zo stond onder andere het boek: ‘een vluchteling, een vrouw met autisme, een troostdichter en een niet aangeboren hersenletsel’ in de levende boekenkast.

Bekijk details van Dat was leuk! Onze live Human Library

• De ervaringen van een enthousiaste bezoeker over LEES EEN MENS bij de Human Library, wat is dat nou en hoe werkt dat? Bekijk details

11 november 2021

Op zaterdag 13 november, vanaf 11.30 uur, kun je bij de Bibliotheek in Twello ‘echte mensen lezen’ tijdens de Human Library. Je kunt dan in gesprek gaan met ‘levende boeken.’ Maar een Human Library… wat is dat nou en hoe werkt het eigenlijk? Carin Parie, gastvrouw bij de Bibliotheek in Twello, was al eens deelnemer bij een eerdere Human Library in onze Bibliotheek. Carin deelt graag haar ervaringen:

Bekijk details van De ervaringen van een enthousiaste bezoeker over LEES EEN MENS bij de Human Library, wat is dat nou en hoe werkt dat?

• Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert activiteiten tijdens Nederland Leest Bekijk details

4 november 2021

De hele maand november organiseert Bibliotheek Brummen|Voorst verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Over de grens. Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.

Bekijk details van Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert activiteiten tijdens Nederland Leest

• Week van het respect. Bekijk details

1 november 2021

Van 8 t/m 14 november is het de Week van respect. Verschillende organisaties organiseren dan vanuit het ‘Jaar van Elkaar’ leuke activiteiten. Al deze activiteiten zijn gericht op een ‘inclusieve samenleving.’ Iedereen hoort erbij en mag er zijn. Benieuwd naar het programma?

Bekijk details van Week van het respect.

Paginanavigatie