nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 103)

 • Nog meer tips voor de thuiszitters

  17 maart 2020

  Ben je op zoek naar inspiratie om het thuiszitten wat makkelijker te maken? Hier een aantal tips!

  Bekijk details van Nog meer tips voor de thuiszitters

 • Blijf je ontwikkelen en houd de verveling buiten de deur

  16 maart 2020

  Drie weken zoveel mogelijk thuis blijven, dat is een flinke periode. Natuurlijk zal het ook best gezellig zijn, maar misschien vraag je je af hoe je jezelf en je kinderen op een nuttige manier bezig kunt houden. Gelukkig betekent de tijdelijke sluiting van onze Bibliotheek niet dat we niets meer voor je kunnen betekenen. We hebben talloze digitale mogelijkheden om jezelf uit te dagen, nieuwe kennis op te doen en om even in een andere wereld te verdwijnen.

  Bekijk details van Blijf je ontwikkelen en houd de verveling buiten de deur

 • Yo-ga je mee met ouder-kind yoga?

  12 maart 2020

  Op zaterdagochtend 28 maart is Nynke Bos in Bibliotheek Brummen te gast. Zij verzorgt een speciale yogales om samen met je kind aan mee te doen. Aan de hand van haar eigen prentenboek ‘Yo-ga je mee?’ worden oefeningen gedaan. Na afloop van de les is het mogelijk om het prentenboek aan te schaffen, zodat je ook direct thuis aan de slag kunt gaan met de verschillende oefeningen.

  Bekijk details van Yo-ga je mee met ouder-kind yoga?

 • Informatie over het coronavirus

  9 maart 2020

  Ook binnen de Bibliotheek hanteren wij de hygiëneregels die zijn voorgeschreven door het RIVM. Maak je je zorgen over het coronavirus of ben je op zoek naar meer informatie, dan kun je terecht bij het RIVM. De meest actuele informatie over het coronavirus staat op www.rivm.nl. Bellen met het landelijk informatienummer kan ook: 0800-1351.

  Bekijk details van Informatie over het coronavirus

 • Boekenweek 2020

  25 februari 2020

  De Boekenweek viert dit jaar een jubileum: de 85ste editie alweer! Alles staat dit jaar in het teken van rebellen en dwarsdenkers.

  Bekijk details van Boekenweek 2020

 • Jouw oorlogsherinneringen in een expositie?

  25 februari 2020

  De herdenking en viering van 75 jaar bevrijding gaat ook in de gemeente Brummen niet ongemerkt voorbij. De Bibliotheek met vestigingen in Brummen en Eerbeek en Oudheidkundige Vereniging De Marke zijn druk bezig een tentoonstelling te organiseren over de oorlogsjaren en de bevrijding in 1945.

  Bekijk details van Jouw oorlogsherinneringen in een expositie?

 • Tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding in Voorst’

  25 februari 2020

  Burgemeester Jos Penninx opende op 22 februari in de Bibliotheek in Twello de tentoonstelling ’75 jaar bevrijding Voorst’. Deze tentoonstelling is een initiatief van de Oudheidkundige Kring Voorst in nauwe samenwerking met de Bibliotheek. Er is een gevarieerd aanbod materiaal uit eigen archieven én collecties van inwoners samengebracht waardoor een mooi overzicht over het leven in de oorlog ontstaat. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere bevrijding, dagelijks leven, geallieerden en verzet....

  Bekijk details van Tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding in Voorst’

 • 75 jaar bevrijding

  11 februari 2020

  Het is in 2020 precies 75 jaar geleden dat Nederland na vijf jaar Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. Om dit te gedenken en te vieren worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd. Ook Bibliotheek Brummen|Voorst heeft interessante dingen in de agenda staan.

  Bekijk details van 75 jaar bevrijding

 • Voorleeswedstrijden

  11 februari 2020

  In de Bibliotheek in Twello en in Eerbeek werden dit jaar weer kwartfinales van de Voorleeswedstrijd gehouden. Zes leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Voorst en tien lezers uit de gemeente Brummen lieten hun voorleeskunsten horen aan een kritische vakjury.

  Bekijk details van Voorleeswedstrijden

 • Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

  4 februari 2020

  In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld door Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst, Bibliotheek Noord-Veluwe en Rijnbrink. In de leskist Vrijheid is zowel aandacht voor de thema’s vrijheid, vluchten en verleden als voor begrijpend lezen en het maken van leeskilometers....

  Bekijk details van Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid