Resultaat 51 - 60 (van 104)

• ‘En toen?’ Ga mee terug in de tijd! Bekijk details

24 september 2020

Ga mee terug in de tijd! In de Kinderboekenweek, van vandaag tot en met 11 oktober, komt de geschiedenis tot leven. Ook Bibliotheek Brummen|Voorst heeft diverse online en offline activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Onder het motto ‘En toen?’ ontdekt de jeugd meer over de geschiedenis, natuurlijk niet alleen maar door te lezen, maar ook door lekker actief bezig te gaan.

Bekijk details van ‘En toen?’ Ga mee terug in de tijd!

• Open Monumentendag Bekijk details

10 september 2020

Kom luisteren naar de legende van de dikke Hertog van Gelre!

Bekijk details van Open Monumentendag

• Week van Lezen & Schrijven Bekijk details

21 augustus 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en soms ook met rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (van 7 tot en met 13 september) wordt samen met vele honderden partners, waaronder de Bibliotheek extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland.

Bekijk details van Week van Lezen & Schrijven

• Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd Bekijk details

20 augustus 2020

In verband met Corona kunnen de Klik&Tik computerlessen in de bibliotheek van Twello helaas nog niet doorgaan. De 1,5 meter afstand is onmogelijk te handhaven tijdens de lessen. Ook de Media inloop in de bibliotheek van Twello komt voorlopig nog te vervallen.

Bekijk details van Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd

• Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open! Bekijk details

20 augustus 2020

Ook nog niet helemaal gewend aan de beperkte openingstijden van de Bibliotheek? Dan hebben wij goed nieuws! De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello gaan per 1 september weer helemaal open volgens de reguliere openingstijden.

Bekijk details van Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open!

• Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb? Bekijk details

31 juli 2020

De Ta(a)lentenbieb deze zomer laat kinderen allerlei nieuwe dingen ontdekken. De lol van boeken en voorlezen bijvoorbeeld. De vrijwilligers van VoorleesExpress nemen hun jonge bezoekertjes in de tuinen van onze vestigingen mee in nieuwe werelden en spannende avonturen. Een van de vrijwilligers, Yvette Klomp, schreef naar aanleiding van één van de voorleesochtenden een pakkend verslag. Wil jij weten hoe zo'n voorleesuurtje verloopt? Lees dan vooral verder!

Bekijk details van Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb?

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

30 juli 2020

Taalhuis Brummen|Voorst is in Brummen en Eerbeek op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Als vrijwilliger bij het Taalhuis help je mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven of lezen.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Meet-in 11 weer van start Bekijk details

14 juli 2020

Meet-in 11 kon lange tijd niet doorgaan door het coronavirus, maar nu er steeds meer deuren openen, gaat ook Meet-in 11 weer van start. Zeker in de zomerperiode is er extra behoefte aan een beetje extra aandacht.

Bekijk details van Meet-in 11 weer van start

• Media-inloop Brummen zonder afspraak Bekijk details

7 juli 2020

Wil jij lekker lezen deze zomer of lukt het je maar niet om goed digitaal contact met anderen te houden? Tijdens de media-inloop kun je al je vragen over digitale apparaten stellen. En dat kan in Brummen nu weer zonder afspraak!

Bekijk details van Media-inloop Brummen zonder afspraak

• Ta(a)lentenbieb gaat weer van start Bekijk details

7 juli 2020

In de Bibliotheken Brummen, Eerbeek en Twello organiseren we komende zomer de Ta(a)lentenbieb! Kom je ook?

Bekijk details van Ta(a)lentenbieb gaat weer van start