Resultaat 61 - 70 (van 103)

• Leesactiviteiten

1 januari 2020

Lekker lezen en wegdromen in een andere wereld kan heel fijn zijn in deze onrustige tijden. Lezen of voorgelezen worden is hartstikke leuk voor thuis. Zéker met deze tips!

Bekijk details van Leesactiviteiten

• Opgeletterd

23 december 2019

Binnenkort beginthet nieuwe jaar weer op school en op het werk. Vaak een leuke tijd met nieuwe kansen. Als je moeite hebt met lezen of schrijven zou dat weleens anders kunnen zijn.

Bekijk details van Opgeletterd

• Interview - Word jij onze nieuwe gastvrouw/-heer?

17 december 2019

Interview met vrijwilligster Ina Arendsen: 'Zo gek is het niet dat ik vrijwilliger in de Bieb ben geworden! Mijn hele leven houd ik al van boeken.’

Bekijk details van Interview - Word jij onze nieuwe gastvrouw/-heer?

• Gewijzigde openingstijden

12 december 2019

Wil je rond de feestdagen lekker weg kunnen duiken in een stapel boeken? Start jij het nieuwe jaar graag met een nieuwe berg leesvoer? Let dan op onze gewijzigde openingstijden.

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

• Dag van de Bieb

12 december 2019

In de wereld van nu - die door de digitale revolutie zo snel verandert - is De Bibliotheek een vast baken. Hier kun je rustig rondneuzen, activiteiten volgen, boeken lezen en mensen ontmoeten. Het belang van de Bibliotheek als rustpunt en veilige haven vandaag de dag is groot. En dat al generaties lang. Om deze plek te waarderen is 21 december 2019 uitgeroepen tot Dag van de Bieb.

Bekijk details van Dag van de Bieb

• Donatie VoorleesExpress goed besteed

12 december 2019

Op vrijdag 6 december hebben de vrijwilligers van de VoorleesExpress Voorst feestelijk kunnen uitpakken. Door de verkoop van Kinderpostzegels in 2018 hebben leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Eendracht in Apeldoorn een bijdrage voor educatieve materialen kunnen doen.

Bekijk details van Donatie VoorleesExpress goed besteed

• Bibliotheek Brummen|Voorst in top 15!

28 november 2019

De Koninklijke Bibliotheek maakte afgelopen week de nieuwe cijfers bekend van bibliotheken in Nederland. Waaronder ook de bibliotheken met de meeste leden.

Bekijk details van Bibliotheek Brummen|Voorst in top 15!

• Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

14 november 2019

Vanaf 15 november 2019 loopt de campagne voor het werven van nieuwe leden voor onze Bibliotheek. De campagne heeft als motto: De Bieb van Nu. Want de Bibliotheek van vandaag is niet alleen maar boeken maar juist ook een plek voor ontdekken, ontmoeten en ontspannen. De actie loopt tot 15 januari 2020. Nieuwe leden ontvangen als attentie een welkomstcadeau.

Bekijk details van Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

• Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

12 november 2019

Vanaf dit jaar gaat de Bibliotheek zo min mogelijk werken met papieren contributienota’s. Hiermee sparen we het milieu (papier, inkt, uitlaatgassen) en houden de kosten van het lidmaatschap laag.

Bekijk details van Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

• Taalontwikkeling van kinderen

4 november 2019

Kinderen leren als vanzelf hun moedertaal. Toch zit daar een heel complex proces achter. Wordt een kind tweetalig opgevoed, dan is het ontwikkelen van taal een nog veel complexer proces. Maar hoe kan het dat kinderen toch zo makkelijk taal lijken te leren? Hoe zorgt je dat ze twee talen vlekkeloos onder de knie krijgen? En hoe stimuleer je de ontwikkeling van taal en spraak?

Bekijk details van Taalontwikkeling van kinderen