nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 116)

 • Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

  14 november 2019

  Vanaf 15 november 2019 loopt de campagne voor het werven van nieuwe leden voor onze Bibliotheek. De campagne heeft als motto: De Bieb van Nu. Want de Bibliotheek van vandaag is niet alleen maar boeken maar juist ook een plek voor ontdekken, ontmoeten en ontspannen. De actie loopt tot 15 januari 2020. Nieuwe leden ontvangen als attentie een welkomstcadeau.

  Bekijk details van Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

 • Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

  12 november 2019

  Vanaf dit jaar gaat de Bibliotheek zo min mogelijk werken met papieren contributienota’s. Hiermee sparen we het milieu (papier, inkt, uitlaatgassen) en houden de kosten van het lidmaatschap laag.

  Bekijk details van Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

 • Taalontwikkeling van kinderen

  4 november 2019

  Kinderen leren als vanzelf hun moedertaal. Toch zit daar een heel complex proces achter. Wordt een kind tweetalig opgevoed, dan is het ontwikkelen van taal een nog veel complexer proces. Maar hoe kan het dat kinderen toch zo makkelijk taal lijken te leren? Hoe zorgt je dat ze twee talen vlekkeloos onder de knie krijgen? En hoe stimuleer je de ontwikkeling van taal en spraak?

  Bekijk details van Taalontwikkeling van kinderen

 • Brochure laaggeletterdheid

  31 oktober 2019

  Laaggeletterdheid is een probleem dat vaak onzichtbaar is en waar een groot taboe op rust. Ook in onze gemeenten komt laaggeletterdheid voor en dat levert voor betrokkenen soms grote problemen op. Maar wat is laaggeletterdheid precies en hoe herken je het? Tegen welke problemen lopen mensen op als ze moeite hebben met taal? En vooral: hoe kun je hen helpen? Hierover schreven wij een brochure die in papieren vorm verspreid wordt, maar ook online beschikbaar is. Je vindt de brochure via de knop hieronder....

  Bekijk details van Brochure laaggeletterdheid

 • Online leesclub

  29 oktober 2019

  De online leesclub van het boek Winterbloei van Jan Wolkers gaat 1 november open. Je kunt je nu alvast aanmelden voor deze digitale discussie via de knop hieronder. Vanaf vrijdag kun je het boek Winterbloei in al onze vestigingen ophalen. November is de maand van Nederland Leest en dat betekent dat zowel leden als niet-leden langs kunnen komen om Winterbloei gratis mee naar huis te nemen. Lees het snel en dan zien we je graag terug in de online leesclub! Er is beperkt plek in de club dus meld je...

  Bekijk details van Online leesclub

 • Nederland Leest

  8 oktober 2019

  Komende maand staat in het teken van Nederland Leest. De grootste landelijke leescampagne gaat 1 november van start. Ontdek meer over het thema duurzaamheid, onder andere met lezingen in onze Bibliotheken.

  Bekijk details van Nederland Leest

 • Taalspreekuur in Klein Twello

  8 oktober 2019

  Het wekelijkse Taalspreekuur van de Bibliotheek vindt vanaf 7 november om de week plaats in Klein Twello. Het taalspreekuur vind je nu nog iedere donderdag van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Taalspreekuur in Klein Twello

 • Kinderboekenweek in de Bibliotheek

  4 oktober 2019

  De Boekenweek is begonnen! Deze 65e editie staat in het teken van reizen en vervoer en dat betekent lekker op avontuur. Op 7 en 8 oktober is er theater in de Bibliotheek in Brummen en in Twello voor kinderen uit groep 3 en 4. Zij leren meer over het nieuws en wat er gebeurt als de geschiedenis naar het nu komt. Voor alle kinderen hebben we in al onze vestigingen een uitdagende speurtocht uitgezet aan de hand van stickers. Geef zo goed mogelijk antwoord op allerlei vragen over reizen en vervoer en...

  Bekijk details van Kinderboekenweek in de Bibliotheek

 • Week van de Alfabetisering

  3 september 2019

  De Week van de Alfabetisering begint maandag. Deze week is in het leven geroepen door de Stichting Lezen & Schrijven om een samenleving te creëren met meer ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Er is volop aandacht voor beter leren lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Er worden ruim achthonderd activiteiten georganiseerd door het hele land. Ook de Bibliotheek Brummen | Voorst doet natuurlijk mee!

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Programma De Boekenvrienden bekend

  22 augustus 2019

  De Boekenvrienden presenteren het programma voor het seizoen 2019-2020. Alle donateurs hebben het programma al ontvangen, op onze website is alle informatie ook te vinden.

  Bekijk details van Programma De Boekenvrienden bekend