nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 162)

 • Interview met onze directeur Mirjam Wijers Bekijk details

  15 april 2021

  Bibliotheekblad, hét medium voor de bibliotheeksector in Nederland en Vlaanderen, heeft onze directeur Mirjam Weijers geïnterviewd voor één van hun rubrieken.

  Bekijk details van Interview met onze directeur Mirjam Wijers

 • Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Bekijk details

  29 maart 2021

  Voor hulp en advies bij vragen over de overheid. Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen sinds maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Brummen, Eerbeek en Twello. Ook voor vragen over zaken zoals belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering kunt u bij de Bibliotheek...

  Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

 • Online interview met Oek de Jong Bekijk details

  22 maart 2021

  De Boekensteun organiseert in samenwerking met Primera XL Brummen een online interview met Oek de Jong op vrijdag 26 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen die interesse heeft, kan achter de laptop of computer meekijken en luisteren naar het verhaal van deze schrijver.

  Bekijk details van Online interview met Oek de Jong

 • Bibliotheek Twello opent de deuren voor jongeren Bekijk details

  22 maart 2021

  Verandering van spijs doet eten. Hoe fijn is het dan dat je vanaf nu weer eens op een andere plek dan je eigen kamer kunt studeren? De deuren van de Bibliotheek in Twello zijn vanaf donderdag voor jongeren geopend om rustig te werken, lezen en studeren. Op afstand, maar toch in gezelschap van anderen.

  Bekijk details van Bibliotheek Twello opent de deuren voor jongeren

 • WO2-verhaal gezocht Bekijk details

  11 maart 2021

  Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

  Bekijk details van WO2-verhaal gezocht

 • Eva de Jong wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Voorst Bekijk details

  4 maart 2021

  In gemeente Voorst won Eva de Jong uit groep 8 van de basisschool de Hietweide de online kwartfinale van de Voorleeswedstrijd. Ze las voor uit het boek Avonturen in het heksenbos van auteur Paul van Loon.

  Bekijk details van Eva de Jong wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Voorst

 • Femke Nijenhuis wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Brummen Bekijk details

  4 maart 2021

  In gemeente Brummen won Femke Nijenhuis uit groep 8 van basisschool CBS de Triangel uit Eerbeek de online kwartfinale van de Voorleeswedstrijd. Ze las voor uit het boek Flits / De nieuwsjagers van auteur Mirjam Oldehave.

  Bekijk details van Femke Nijenhuis wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Brummen

 • Online lezing van Anne van den Dool Bekijk details

  4 maart 2021

  De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verschoven naar de zomer. In plaats daarvan is er van 6 tot en met 14 maart een ‘Week vol Boeken’. In deze week verzorgt Anne van den Dool op donderdag 11 maart een online lezing over haar boek Vluchthaven. Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Haar debuutroman Achterland verscheen in 2014 en haar tweede boek Vluchthaven verscheen in augustus...

  Bekijk details van Online lezing van Anne van den Dool

 • Reserveer je boeken via de AfhaalBieb! Bekijk details

  25 februari 2021

  Het Coronavirus is nog steeds aanwezig. Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar de nieuwe varianten van het coronavirus winnen nog steeds terrein en dat is zorgelijk. De huidige lockdown wordt daarom verlengd tot en met 28 april. Onze Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode gesloten maar u kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. U kunt als afhaal-locatie ook kiezen voor onze Afhaalpunten in Voorst en Terwolde....

  Bekijk details van Reserveer je boeken via de AfhaalBieb!

 • De AfhaalBieb is nog steeds open! Bekijk details

  25 februari 2021

  Het Coronavirus is nog steeds aanwezig. Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Stap voor stap gaat er steeds iets meer open. Onze Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn nog steeds gesloten maar je kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Je kunt als afhaal-locatie ook kiezen voor onze Afhaalpunten in Voorst en Terwolde. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen. Tijdens de afhaalmomenten is het ook...

  Bekijk details van De AfhaalBieb is nog steeds open!

Paginanavigatie