Afhaalbieb van start

Gepubliceerd op: 31 maart 2020 15:26

Update AfhaalBieb 11-5

Met ingang van woensdag 13 mei kun je niet meer reserveren voor de AfhaalBieb. Je kunt wel reserveren via de catalogus en kunt dan zelf, na een bericht te hebben ontvangen, de gereserveerde materialen weer uit de reserveringskast pakken en lenen. De bezorgbieb gaat nog door voor mensen die nog niet naar de Bibliotheek kunnen komen. Wil je hiervan gebruik maken, neem dan telefonisch contact op met jouw vestiging.

AfhaalBieb

Bibliotheek Brummen|Voorst start met de Afhaalbieb. Vanaf 6 april kunnen onze leden boeken en andere media reserveren en deze op afspraak ophalen. Omdat het nu niet mogelijk is zelf door de rekken te struinen op zoek naar lekker leesvoer om de zinnen te verzetten en te ontspannen, kunnen leden online of telefonisch reserveringen doen en de materialen van hun keuze ophalen. Zo is het toch mogelijk om te blijven lezen, leren en ontdekken, ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus.

Hoe werkt het?

Leden van de Bibliotheek kunnen reserveren via de website, per mail of telefonisch. Alleen materialen aanwezig in de vestiging waar je lid bent, kunnen worden gereserveerd.

Een van onze medewerkers neemt telefonisch of per mail contact met je op als de reservering klaar staat en maakt een afspraak op welk tijdstip je jouw reservering af kunt halen op de vestiging waar je lid van bent.

Let op! Het kan meerdere dagen duren voor je reactie krijgt. Leden die niet fysiek in staat zijn om naar de Bibliotheek te komen, kunnen een afspraak maken om materialen thuis te laten bezorgen.

Er zijn elke week drie afhaalmomenten: op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Alleen tijdens het afhalen van nieuw materiaal is het mogelijk de reeds geleende titels in te leveren.

Veiligheid gewaarborgd

Wij werken volgens de voorschriften van het RIVM. Om de veiligheid van leden en medewerkers te waarborgen, verzoeken wij iedereen om op het afgesproken tijdstip naar de Bibliotheek te komen. De gereserveerde materialen worden klaargezet in een tasje met de naam erop. In de hal kun je persoonlijk het tasje komen ophalen. Zorg ervoor dat je alleen naar binnen gaat en wacht even tot de vorige persoon naar buiten is gegaan.

Onze medewerkers dragen handschoenen bij het vullen van de tasjes. Boeken die worden ingeleverd laten we eerst twee dagen staan en daarna maken we ze schoon.

Praktische informatie reserveren en afhalen

Reserveer bij voorkeur via de catalogus

Materialen die in jouw vestiging aanwezig zijn kun je ook telefonisch reserveren van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur. Dit kan op onderstaande telefoonnummers:
• Telefoonnummer Twello 0571-272338
• Telefoonnummer Brummen 0575-561867
• Telefoonnummer Eerbeek 0313-651805

Afhalen kan op:
Dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op afspraak

Wilt je alleen boeken inleveren? Dit kan op dezelfde dagen tussen 14.00 en 16.00 uur in de inleverkast in de hal.