AfhaalBieb: 400 tasjes per week!

Gepubliceerd op: 2 mei 2020 15:02

Ruim een maand is de Bibliotheek Brummen|Voorst gestart met de AfhaalBieb. Sinds de start heeft het aantal aanvragen de verwachtingen overtroffen! Veel mensen hebben behoefte aan nieuwe boeken. In totaal (alle drie de vestigingen) worden ruim 400 tasjes per week klaargemaakt. Van klanten ontvangen we positieve reacties, ze zijn blij met onze service. ‘We doen het graag, al is het hard werken. Moe maar voldaan, zo voelen we ons aan het einde van een dag tasjes klaar maken’, aldus een bibliotheekmedewerker.

De AfhaalBieb

In Twello worden zo rond de 120 tasjes per week klaargemaakt. Soms met één boek, maar ook voor hele families, dus voor alle kinderen en voor oma en andere volwassenen. We adviseren iedereen om via de websitecatalogus te reserveren. Het kan even duren voordat de bibliotheekmedewerker belt om een afspraak te maken om de gereserveerde boeken af te komen halen. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid reserveringen. En in verband met de hygiënemaatregelen, moeten teruggebrachte boeken schoongemaakt worden en enkele dagen in de kast staan, voordat ze weer uitgeleend kunnen worden.

Praktische informatie reserveren en afhalen van boeken

Reserveren kan via het formulier of per mail via: info@bibliotheekbrummenvoorst.nl. Wil je alleen boeken inleveren? Dit kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur in de inleverkast in de hal