Beleef Operatie Cannonshot met Bertje & De Buffalo’s

Gepubliceerd op: 30 april 2020 14:07

Bertje & De Buffalo’s is van start gegaan. Het is de tweede outdoor adventure game in de Go Veluwe App. Voorst herdenkt 75 jaar vrijheid en brengt in dit jubileumjaar de belangrijke geschiedenis middels deze game bij de jeugd onder de aandacht. Wie de game speelt, maakt een indrukwekkende fietstocht door de gemeente Voorst en beleeft Operatie Cannonshot tijdens de dagen van april 1945.

Magische bril

Bertje is een jongen van 10 jaar. Hij vindt op de zolder van zijn oma een magische bril. Als hij hem opzet, ziet hij door de bril de wereld van april 1945. Bovendien hoort hij de stem van zijn overleden opa die hem vertelt over de dagen van Operatie Cannonshot. Bertje en opa Bril gaan samen op pad om aan de hand van gevonden voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog, de belangrijkste plekken van de bevrijding te bezoeken. De speler van de game, die gaat met ze mee!

Augmented reality

De fietsroute begint bij de Dorpskerk in Wilp en eindigt op vliegveld Teuge. Onderweg bezoek je tien gamelocaties die een grote rol speelden tijdens bevrijdingsoperatie Cannonshot. Daarbij staken Canadese militairen met hun Buffalo’s (amfibievoertuigen) de IJssel over van Gorssel naar Wilp. Door middel van Augmented Reality (AR) ga je op de tien gamelocaties echt terug in de tijd. Je ziet op oude foto’s hoe het er vroeger uitzag op de plek waar je bent. Je hoort de geanimeerde gesprekken tussen Bertje en opa Bril, die aangevuld worden met spannende geluidseffecten waarmee de beleving compleet is. 

Go Veluwe App

De Go Veluwe App is bedoeld om spannende, educatieve verhalen te vertellen om fietsen op de Veluwe nóg aantrekkelijker te maken. De app is voor iOs en Android gratis te downloaden via onderstaande knop.