Bestuursvoorzitter worden?

Gepubliceerd op: 3 november 2020 07:00

Marion Berendsen is twee periodes voorzitter van ons bestuur geweest. Zij neemt per 1 december afscheid. Is het wellicht iets voor jou om haar opvolger te worden? We vertellen je graag meer over de functie en omdat Marion is geïnterviewd voor het Brummens Nieuws, kun je uit eerste hand lezen hoe zij het werk heeft ervaren afgelopen jaren.

Vacature bestuursvoorzitter

Onze Bibliotheek hoort tot één van de actiefste van het land. Wij zijn meer dan een plek waar je terecht kunt om boeken te lenen. We investeren in kennisdeling, ontmoeting, debat en kunst en cultuur. Dat doen we voor én met de samenleving. We zitten om tafel met diverse stakeholders en overleggen met de gemeenten Brummen en Voorst over de te varen koers. Bij dit alles is ons betrokken bestuur van groot belang. Zij denkt mee met de directeur en discussieert over de ontwikkeling van beleid en strategie, financien en netwerkpartners. Als bestuursvoorzitter leid jij de bijeenkomsten van het bestuur. Het goed functioneren van het bestuur is jouw verantwoordelijkheid en je bent samen met onze directeur gesprekspartner in diverse overleggen.

Meer informatie over de functie van bestuursvoorzitter lees je in de openstaande vacature via onderstaande knop.

Ervaringen Marion Berendsen

Dat klinkt behoorlijk serieus allemaal, maar hoe voelt zo'n functie nou in de praktijk? Marion Berendsen werd voor het Brummens Nieuws geinterviewd en vertelt hoe zij haar jaren als bestuursvoorzitter heeft ervaren. Ook zij vond het vooraf best spannend, maar ze kijkt er nu op terug als een inspirerende ervaring. "In deze rol leg je steeds het verband tussen de inhoud en de bedrijfsvoering van de Bibliotheek", vat zij haar rol samen. Het hele interview met Marion Berendsen lees je via onderstaande knop.