Bibliotheek Brummen|Voorst in top 15!

Gepubliceerd op: 28 november 2019 09:32

De Koninklijke Bibliotheek maakte afgelopen week de nieuwe cijfers bekend van bibliotheken in Nederland. Waaronder ook de bibliotheken met de meeste leden.

Bibliotheek Brummen|Voorst komt als nieuwkomer binnen op de 12e plaats in deze lijst.

In ons werkgebied is ruim 28% van de inwoners lid van de Bibliotheek.
Naast de klassieke uitleenfunctie organiseert de Bibliotheek, al dan niet samen met partners, inmiddels veel verschillende activiteiten die o.a. gericht zijn op het verbeteren van digitale vaardigheden of op het krijgen van hulp bij het zoeken naar werk.
Maar ook wordt veel aandacht besteed aan leesbevorderingsactiviteiten voor kinderen en taalvaardigheid voor volwassenen.
Natuurlijk is de Bibliotheek ook de plek voor ontmoeting en debat. Bekende Schrijvers en andere interessante lezingen staan regelmatig ingepland in de programmering van onze Bibliotheken.
Met een kleine groep beroepskrachten en een team van ruim 150 vrijwilligers maken we dit mogelijk in Brummen, Eerbeek en Twello.

Beeld in heel Nederland
Over het geheel in Nederland daalde het aantal leden. De meeste Bibliotheken verloren een half procent en zakten van 21,8% naar 21,3%. Het totaal aantal leden daalde van 3,70 miljoen naar 3,63 miljoen. Een daling van 70.000. Het aantal volwassen (en betalende) leden daalde van 1,37 miljoen leden naar 1,34 miljoen leden. Een daling van 30.000.