Bibliotheek scoort bovengemiddeld

Gepubliceerd op: 30 januari 2020 13:36

Bibliotheek Brummen|Voorst blijkt bovengemiddeld goed te scoren op verschillende variabelen ondanks subsidies die lager dan gemiddeld liggen. Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn.

Vijfde plaats

Strategisch adviseur en bibliothecaris Mark Deckers becijferde dat de gemiddelde subsidie per inwoner landelijk gemiddeld € 23,82 is. In Brummen en Voorst ligt dit bedrag op € 17,39. Van alle bibliotheken die minder dan € 5 onder het landelijk gemiddelde subsidiebedrag krijgen, staat Bibliotheek Brummen|Voorst op een fantastische vijfde plaats. Er is gekeken naar het aantal activiteiten per 1.000 inwoners, het aantal bezoeken aan de Bibliotheek per inwoner, het percentage inwoners dat lid is van de Bibliotheek en het aantal uitleningen per lid.

Mooie cijfers

Mark Deckers maakt regelmatig lijstjes over de prestaties van alle 146 Bibliotheken in Nederland. Eerder al scoorde Brummen|Voorst een vijfde plek op het aantal jeugdleden, een achtste plek in de lijst van meest actieve Bibliotheken en met het aantal leden staat Brummen|Voorst op een mooie twaalfde plek. Al met al cijfers om erg trots op te zijn.

Alle lijstjes

Nieuwsgierig naar alle lijstjes die Mark Deckers maakte? Op zijn website vind je verschillende artikelen en overzichten.