Bodée Klomp voorleeskampioen gemeente Voorst

Gepubliceerd op: 15 februari 2019 15:34

Bodée Klomp van de Kleine Wereld in Twello heeft zaterdag 9 februari in bibliotheek Twello de Voorleeswedstrijd gewonnen.

Zeven kinderen van de basisscholen uit de gemeente Voorst namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Twello gekomen. De spanning was af te lezen van alle gezichten. Eén voor één namen de kandidaten plaats in de zetel om een fragment van ca. 5 minuten voor te lezen uit een boek van zijn of haar keuze.
Ondertussen had de jury, bestaande uit burgemeester Jos Penninx (tevens juryvoorzitter), Regina Heusinkveld en Yvonne lengkeek de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten uiteindelijk Bodée te kiezen als winnares.
Bodée zit in groep 7 en las voor uit het boek ‘’Juffrouw Pots’’ van Tosca Menten; ze las voor hoe een jongetje behoorlijk voor gek werd gezet door juffrouw Pots.
‘’Het publiek kon echt meeleven met het verhaal, hoe erg dit voor het jongetje was. Daarnaast heb je een mooi heldere stem’’, aldus het juryrapport. Bodée was zeer verrast dat ze gewonnen had.
De jury voegde er nog aan toe dat ze het super vonden om te zien dat de kinderen er zoveel tijd in gestoken hebben. Het niveau van het voorlezen lag namelijk erg hoog.
Als prijs kreeg ze boeken en een oorkonde. Bodée mag nu de gemeente Voorst gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd op 9 maart ook in bibliotheek Twello. Alle kinderen kregen als dank een klein tasje met een leeslampje er in.