Cursus Klik & Tik computervaardigheden

Gepubliceerd op: 26 februari 2015 17:04

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Informatie van de overheid, geldzaken regelen, een reis boeken, inschrijven voor een huurwoning, toeslagen aanvragen, pensioenoverzicht inzien of online solliciteren. Dat gaat tegenwoordig allemaal via internet.

Laat je niet verrassen en leer nu omgaan met de computer!
De cursus is bedoeld voor echte beginners. Geduldige cursusleiders helpen in een prettige sfeer op weg bij het ontwikkelen van alle c computervaardigheden.
Er zijn drie modules:

Module 1 de basis

De basis: voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen.

Module 2: Het Internet op

Het Internet op: voor mensen die een computer kunnen bedienen maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met het internet.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden

Module 3: Samen op het web

Samen op het web: voor mensen die de weg weten op het internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met sociale media.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is.
De Bibliotheek wil graag mensen die wat meer moeite met de computer hebben, een helpende hand bieden. De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgen deelnemers een inlogcode mee om thuis verder te kunnen oefenen. Heb je thuis geen computer of internet dan kun je tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de Bibliotheek

De cursusdagen zijn:
Brummen: maandagochtend van 9.30 – 11.30
Brummen: dinsdagochtend van 9.30 – 11.30
Twello: dinsdagochtend van 9.00 – 11.00
Twello: woensdagavond van 18.30 – 20.30
Eerbeek: donderdagochtend van 9.30 – 11.30
Eerbeek: zaterdagmorgen van 10.00 - 12.00

De kosten zijn € 10,00 per 5 lessen voor leden van de Bibliotheek en/of SeniorWeb (€ 15,00 voor niet-leden). Voor de cursus moet je een eigen hoofdtelefoon hebben. Deze kun je eventueel aanschaffen bij de begeleiders. Heb je zelf geen computer? Dan kun je er 1 van ons lenen. Voor het leren van de bediening van de tablet zijn er aanvullende modules.

Als je de hele cursus hebt doorlopen krijg je een certificaat.

Voor meer informatie en hulp bij het aanmelden kun je terecht bij de informatiebalie van de Bibliotheek.