Digitale ondersteuning bij inloopbijeenkomsten VoorzieningenWijzer

Gepubliceerd op: 15 augustus 2019 13:35

Logo VoorzieningenWijzer

De gemeente Brummen is voortvarend gestart met de invoering van De VoorzieningenWijzer. Met deze regeling kunt u geld besparen. De gemeente Brummen betaalt niet meer mee aan de gemeentepolis, de collectieve zorgverzekering, maar kijkt in plaats hiervan met u mee of u gebruik kunt maken van toeslagen of andere regelingen.

In juli zijn al vier informatiebijeenkomsten georganiseerd over de VoorzieningenWijzer. In aanvulling hierop kunnen inwoners een adviesgesprek aanvragen met medewerkers van SWB en het Team voor Elkaar. Hiervoor zijn 6 bijeenkomsten in zowel de bibliotheek van Eerbeek als van Brummen ingepland.
Bijeenkomsten
De informatiebijeenkomsten vinden plaats in de periode van augustus tot oktober in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek.

• 14 augustus van 9.00 tot 12.00 uur in Brummen
  • 29 augustus van 13.00 tot 16.00 uur in Eerbeek
  • 16 september van 19.00 tot 22.00 uur in Brummen
  • 23 september van 13.00 tot 16.00 uur in Eerbeek
  • 8 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in Eerbeek
  • 24 oktober van 9.00 tot 12.00 uur in Brummen

Digitale ondersteuning
Het is niet voor iedereen zo eenvoudig om informatie over regelingen in te zien en zaken te regelen. Dit gaat veelal online. Hiervoor biedt de bibliotheek digitale steun. Tijdens bovengenoemde bijeenkomsten zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die gratis assistentie kunnen verlenen. Hiervoor zijn laptops aanwezig, een afspraak maken is niet nodig.