Doe mee met de Poëzieweek 2021!

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 16:21

De Poëzieweek 2021 komt in zicht! De week start op donderdag 28 januari 2021 met Gedichtendag en duurt tot en met woensdag 3 februari. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi reageerden enthousiast op de uitnodiging om voor de Poëzieweek 2021 het Poëziegeschenk te schrijven. Na Peter Verhelst (2018), Tom Lanoye (2019) en 10 jonge auteurs in 2020 is het nu aan een duo.

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgde ervoor dat de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling kregen.

Thema 'Samen'

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de één tegen de ander. Tegelijk is er ook saamhorigheid en zijn er verbindende initiatieven. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we laten zien met het thema ‘samen’.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel.

Oproep van de Kunstkring Voorst en de Bibliotheek

poppen Samen in omhelzing

Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst roept samen met de Bibliotheek Brummen|Voorst haar vaste schrijvers maar ook publiek, en zondagsdichters en zolderkamerdichters, kortom iedereen op! Zet je pen en je hart aan het werk en maak een mooi gedicht over het thema ‘Samen’.

Praktische informatie

Stuur het gedicht voor donderdag 28 januari op. Zet je e-mailadres plus naam en achternaam erbij. De tekst (maximaal 1 A4). Van alle inzendingen worden drie genomineerden uitgekozen. Deze drie worden online gepubliceerd en gelauwerd. De winnaar ontvangt een boekenbon en we maken een filmpje. De dichters kunnen hun gedicht voordragen op het allereerste live Schrijverscafé.