Ellen Deckwitz in Bibliotheek Brummen

Gepubliceerd op: 19 mei 2022 11:13

Op donderdagavond 1 juni organiseert De Boekensteun een lezing met dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste Ellen Deckwitz in de Bibliotheek Brummen. Deckwitz draagt haar poëzie voor in binnen- en buitenland. Daarnaast verschijnt haar werk in verschillende literaire tijdschriften en is een groot gedeelte vertaald.

Ellen Deckwitz groeide op in Borne. Ze studeerde Nederlands in Groningen. In 2009 ontving ze de Meander Dichtprijs voor haar poëzie. Voor haar bundel De steen vreest mij ontving ze de 25e C. Buddingh-prijs voor het beste poëziedebuut van het jaar. Haar derde bundel, De blanke gave, verscheen in 2015 en werd door critici uitgeroepen tot een van de drie beste bundels van 2015. In 2019 verscheen de dichtbundel Hogere Natuurkunde en in 2020 verscheen Dit gaat niet over grasmaaien. Ellen Deckwitz won in 2021 De Johnny, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Ze schrijft daarnaast twee keer per week een column voor NRC.

Aanvang: 20.00 uur in Bibliotheek Brummen.

Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet donateurs betalen: € 5,00.

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht.