Hou jij van voorlezen? Bezoek dan onze informatiebijeenkomst in Eerbeek of Brummen

Gepubliceerd op: 25 april 2022 15:23

Wij zoeken vrijwilligers voor de Boekfiets en voor de VoorleesExpress in de gemeente Brummen. Tijdens een informatiebijeenkomst vertellen wij jou er graag van alles over en kunnen wij jouw vragen beantwoorden.

De Boekfiets

Houd je van voorlezen? Vind jij het leuk om op een creatieve en makkelijke manier voorlees- en taalplezier onder de aandacht te brengen bij kinderen en hun ouders/opvoeders? Had je er al eens aan gedacht om dan lekker op de (elektrische) Boekfiets in de buitenlucht door de gemeente Brummen op pad te gaan?

Voorleesexpress

De VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers om voor te lezen bij jonge gezinnen thuis. Zo’n voorleestraject duurt ongeveer twintig weken waarbij jij wekelijks langsgaat bij gezinnen met jonge kinderen (van 2,5 tot en met 8 jaar). Jij bezoekt deze kinderen met boekjes (van de Bibliotheek) omdat in deze thuissituaties weinig Nederlands wordt gesproken.

Informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers

Het team van de Boekfiets en de VoorleesExpress bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die wel versterking kunnen gebruiken. Tijdens een informatiebijeenkomst kunnen ze jou alles vertellen over wat er allemaal bij komt kijken. Kom naar de Bibliotheek in Eerbeek (op 4 mei om 14.30 uur) of naar de Bibliotheek in Brummen (op 6 mei om 14.30 uur).