Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

Gepubliceerd op: 29 maart 2021 10:52

Voor hulp en advies bij vragen over de overheid. Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen sinds maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Brummen, Eerbeek en Twello. Ook voor vragen over zaken zoals belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering kunt u bij de Bibliotheek terecht.

Zolang de Bibliotheek nog niet geopend is kan de vraag telefonisch of via de website van Bibliotheek Brummen|Voorst gesteld worden. Een medewerker van de Bibliotheek neemt vervolgens contact met u en geeft advies bij het vinden van informatie op internet en verwijst u door naar de juiste instantie(s).

Het Informatiepunt Digitale Overheid is gratis en lidmaatschap van de Bibliotheek is niet nodig. Zodra de Bibliotheek weer geopend is, kunt u ook terecht bij de wekelijkse spreekuren.

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen (de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV)