Lezing Irene van der Aart

Gepubliceerd op: 4 juni 2021 17:14

De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In het kader van dit thema heeft Bibliotheek Brummen Irene van der Aart uitgenodigd om Tweestrijd in een voorstelling vorm te geven.

Irene van der Aart, geboren in een stad, heeft al heel wat jaren een relatie met een boer. Het stadse en plattelandse leven verschilt nogal en Irene kan daar hilarisch over vertellen. Irene is als cabaretière, actrice en zangeres in vele genres thuis. Ze speelt cabaret- en improvisatievoorstellingen, theaterprogramma’s voor jeugd en senioren en daarnaast is ze een veelgevraagd presentatrice.
Ook schrijft ze columns voor dagblad de Gelderlander en het tijdschrift Naober waarin ze haar ervaringen platteland versus stad tegen het licht houdt. Ook haar boeken, De Boer Op en Uitgemolken gaan onder andere over dit thema.

Voor vaste bezoekers van Buiten ’t Boekje is Irene geen onbekende; ze heeft al 2x een voorstelling in de tuin van Bibliotheek Brummen verzorgd.