Jaarverslag 2019 online

Gepubliceerd op: 25 juni 2020 11:16

Vorige week is het jaarverslag over 2019 openbaar geworden. Bibliotheek Brummen|Voorst blikt terug op een succesvol jaar waarin ruim 150.000 bezoekers bijna 220.000 boeken leenden. Maar de Bibliotheek is meer dan boeken. Véél meer!

Overige activiteiten

Samen met partners organiseerden we bijvoorbeeld 115 activiteiten waar 2500 mensen aan deelnamen. Ook kregen bijna vierhonderd inwoners taal- of digitale ondersteuning en zetten we in op bestrijding van laaggeletterdheid. Ook op scholen is de Bibliotheek actief. Op vijf basisscholen in de gemeente Brummen, elf in de gemeente Voorst en op het ZONE. College in Twello ondersteunen onze leesconsulenten bij leesbevordering en media-educatie. De Zomerschool in Twello werd in de zomervakantie door zestien kinderen bezocht. Zij ondernamen leuke excursies en onderhielden hun taalniveau om in het nieuwe schooljaar goed van start te kunnen. 

Goed om te weten

Natuurlijk zijn boeken voor de Bibliotheek erg belangrijk. Wist jij dat je voor de prijs van drie boeken een heel jaar lang lid bent en onbeperkt boeken kunt lenen? Onze Bibliotheek stond vorig jaar drie keer in de landeijke top 15, namelijk 

  • voor het percentage jeugdleden
  • als één van de actiefste Bibliotheken in het land
  • voor de beste prestaties in relatie tot de subsidies die we ontvangen 

 

Jaarverslag online

Wil je het complete jaarverslag inzien? We hebben het in een makkelijk leesbaar document voor je gezet dat met veel visuals snel duidelijk maakt hoe het jaar 2019 is verlopen. Het complete document vind je via de knop hieronder.