Leesactiviteiten

Gepubliceerd op: 1 januari 2020 17:29

Lekker lezen en wegdromen in een andere wereld kan heel fijn zijn in deze onrustige tijden. Lezen of voorgelezen worden is hartstikke leuk voor thuis. Zéker met deze tips!

Yoleo

Lezen stom? Nee hoor, niet met Yoleo! Je verdient punten om je virtuele kamer mee in te richten met elke bladzijde die je leest. En het lezen is niet moeilijk, want het wordt voorgelezen terwijl je ogen over de woorden glijden. Karaokelezen dus!

Voorleeshoek

Voorgelezen worden uit bekende (prenten)boeken met beeld en muziek. Leuk voor kinderen van 0 tot 10 jaar en gratis toegankelijk voor iedereen!

#ikleesthuis

De hashtag #ikleesthuis werd in het leven geroepen door kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. Mensen delen op sociale media de meest uiteenlopende boekentips met elkaar want gelukkig kun je ook veel beleven als je thuis zit. Met een boek!

Nijntje

Voor de allerkleinsten is Nijntje er om te kijken en luisteren naar verhalen. Er is een leuke app voor op je telefoon die je kunt downloaden.

Spotify

Via Spotify vind je veel kinderboeken die zijn ingesproken zodat je ze als podcast kunt beluisteren. Dikkie Dik, Jip en Janneke en nog véél meer.
Voor kinderen van 2-8 jaar.  

De waanzinnige podcast

Geen zin om voorgelezen te worden, omdat je zelf al kunt lezen? In de Waanzinnige podcast hoor je kinderen die voor andere kinderen een podcast maken over kinderboeken.
Voor kinderen van 7-12 jaar.

Wepboek

Heb je alle prentenboeken van Bereslim gezien? Via Wepboek kun je er nog meer vinden!
Voor kinderen van 2-6 jaar.

Auteurs lezen uit eigen werk

Paul van Loon leest online voor uit zijn eigen boeken. Op zijn YouTube-kanaal kun je luisteren naar allerlei spannende verhalen!

Ook Jacques Vriens heeft zijn eigen boeken erbij gepakt om ze aan jou voor te lezen. Zijn video's vind je ook op YouTube

De Schoolschrijver

De online verhalenserie Huisarrest gaat over kinderen in quarantaine. Elke dag schrijft én leest een bekende kinderboekenschrijver een aflevering.

De Digitale Voorleestas

In de Digitale Voorleestas vind je elke week twee prentenboeken met leuke opdrachten die je daarbij kunt doen.