Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

Gepubliceerd op: 12 februari 2018 17:56

Bibliotheek Brummen|Voorst heeft twee spannende zaterdagmiddagen achter de rug. Zaterdag 3 februari was het eerst de beurt aan de scholen in de gemeente Brummen. Elf kinderen (3 jongens en 8 meisjes) van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

Na een spannend juryberaad werd Shanae Zijlstra gekozen tot winnares met een verhaal uit het boek ‘’Mees Kees’’ van Mirjam Oldenhave. ‘’Je nam het publiek helemaal mee in je verhaal, je hebt een plezierige voorleesstem en een duidelijke articulatie’’ aldus de juryvoorzitter.

De jury in Bibliotheek Eerbeek werd gevorm door burgemeester Van Hedel (tevens juryvoorzitter), Marion Berendsen en Lisan Reuvekamp.

De zaterdag daarop was de spanning in bibliotheek Twello goed voelbaar. Ook hier was de bibliotheek goed gevuld, want tien schoolkampioenen (4 jongens en 6 meisjes) hadden uiteraard een groot aantal fans meegenomen. Ook hier had de jury, bestaande uit wethouder Harjo Pinkster (tevens juryvoorzitter), Mirjam Wijers en Yvonne lengkeek de moeilijke taak om uit al deze geweldige kandidaten een winnares te kiezen. Na wederom een spannend juryberaad werd uiteindelijk Liana gekozen tot winnares.

Liana las voor uit het boek ‘’Suzy D. baalt voor twee’’ van Karen Saunders. ‘’Je hebt ons echt geboeid en onze aandacht tot het einde vast weten te houden. Leuk gekozen stuk met een goede introductie. We horen en zien dat je er plezier in hebt’’ aldus de jury.

Als prijs kregen de winnaars een mooie I-padtas en een boekenbon. Beide dames mogen hun gemeente gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd. Alle kinderen kregen als dank een klein tasje met een presentje er in.