Nationale Voorleesdagen in de buurt

Gepubliceerd op: 16 januari 2020 15:54

De VoorleesDagen gaan weer bijna van start! Maar wat is er nou zo belangrijk aan voorlezen? En wat gebeurt er bij onze Bibliotheek precies om voorlezen te stimuleren?

Boekstart & VoorleesExpress

Voorlezen is goed voor kinderen. Daarom krijgen alle nieuwe ouders na de geboorte van hun kleintje een uitnodiging voor BoekStart. Zij kunnen in onze vestigingen een koffertje ophalen met boekjes om voor te lezen aan hun baby en kunnen hun kind gelijk aanmelden als gratis jeugdlid. Via VoorleesExpress ondersteunen vrijwilligers van onze Bibliotheek gezinnen waar voorlezen geen vanzelfsprekendheid is. Gedurende 20 weken komen onze vrijwilligers bij gezinnen thuis om zowel ouders als kinderen kennis te laten maken met voorlezen.

Voorleeswedstrijd

Jaarlijks worden er voorleeswedstrijden gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 door het hele land. De kwartfinales van deze wedstrijd in de gemeente Voorst worden gehouden op 1 februari in de Bibliotheek in Twello. Voorlezers uit de gemeente Brummen laten een week later, op 8 februari, in de Bibliotheek in Eerbeek horen wat zij kunnen.

Word nu gratis lid!

Jongeren tot 18 jaar die zich tijdens de Nationale Voorleesdagen inschrijven als lid, betalen geen inschrijfkosten én krijgen een leuk cadeautje mee naar huis.