Politiek Café over ‘’financieel Gezond Brummen’’

Gepubliceerd op: 6 mei 2019 16:56

De bodem van de spaarpot van de gemeente is in zicht. Het gemeentebestuur moet dus belangrijke en ook ingrijpende besluiten nemen om haar huishoudboekje op orde te brengen.

Voordat de gemeenteraad in juni keuzes gaat maken, verdiept het Politiek Café zich in de voorstellen die het college in mei in de ‘Perspectiefnota 2020-2023’ presenteert.
Bij het Politiek Café op dinsdagavond 28 mei zijn de vier wethouders uit het college aanwezig en gaan onder aanvoering van gespreksleider Piet Buwalda het gesprek aan met de aanwezige bezoekers.

Onder de titel ‘Financieel Gezond Brummen’ bereidt het gemeentebestuur het nemen van besluiten om te komen tot een gezonde financiële situatie zorgvuldig voor.
Zo is inwonerspanel Brummen Spreekt ingezet om te achterhalen hoe inwoners denken over verschillende bezuinigingsmogelijkheden.
De resultaten hiervan zijn te lezen op www.brummenspreekt.nl.
Het Politiek Café van 28 mei is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de financiele situatie van de gemeente en de voorstellen om deze te verbeteren.
Maar deze avond is ook een gelegenheid voor inwoners, organisaties en belanghebbenden om in gesprek te gaan met de bestuurders en hun stem te laten horen.
Het Politiek Café is een initiatief van bibliotheek Brummen|Voorst en lokale omroep RTV Veluwezoom.
Het Politiek Café vindt plaats in de bibliotheek van Brummen en begint op 28 mei om 20.00 uur. Om 19.30 uur is de zaal open. De avond staat weer onder deskundig leiding van gespreksleider Piet Buwalda.
Iedereen die geïnteresseerd is in de lokale politiek en de belangrijke thema’s die in onze gemeente actueel zijn, is van harte welkom. Entree is gratis.

Bent u niet in de gelegenheid het Politiek Café in de Brummense bibliotheek bij te wonen? Geen probleem, want de avond is uiteraard ook rechtstreeks te beluisteren via de kanalen van de lokale omroep RTV-Veluwezoom.