Stem op de beste Gelderse oorlogsfoto

Gepubliceerd op: 9 januari 2020 13:12

Het project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's' van het NIOD zoekt juryleden om de beste Gelderse oorlogsfoto te kiezen. Tot 1 januari kon iedereen zijn of haar oorlogsfoto insturen. Dat leverde zo'n 180 inzendingen op die door een werkgroep zijn teruggebracht tot een groslijst van 50 foto's.

Publieksjury

Van deze 50 foto's maakt een publieksjury een selectie van 25 foto's. Deze worden ingezonden naar de landelijke verkiezing.De publieksjury komt komende woensdagmiddag 15 januari bijeen in Arnhem om de definitieve selectie te maken. Er zijn nog plekken voor de publieksjury. Opgeven kan via gelderlandherdenkt@gelderland.nl

 

De 100 oorlogsfoto's van Nederland

Uiteindelijk ontstaat er een nationale collectie met 'de 100 oorlogsfoto's van Nederland'. Deze foto's worden op maandag 30 maart onthuld tijdens en speciale tv-uitzending van de NOS. De 100 oorlogsfoto's zijn daarna te zien in de entreehal van de Tweede Kamer. In april, tijdens de Maand van de Vrijheid, reist de Gelderse selectie van 50 foto's door de provincie in een heuse pop-up tentoonstelling.