Taal & werk werkt bij de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 10 december 2021 10:03

De Bibliotheek is een fijne ontmoetingsplek om in aanraking te komen met taal. Ongeacht achtergrond, leeftijd of geslacht. Bij de Bibliotheek ben je altijd welkom. Zo kwamen deelnemers vanuit WerkFit Brummen 10 weken lang bij elkaar en volgden zij taallessen. Met name gericht op werk. De afsluiting van dit mooie project tussen Werkfit, TopTaal en Taalhuis Bibliotheek Brummen was op 2 december.

Taalles

Tien weken lang bezochten Esha, Hanna, Mohsen, Manal, Taghrid en Zaid de taallessen van docent Roos van TopTaal in de bibliotheek. Bij deze lessen lag de nadruk op werk, stage en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast was er huiswerk. Hiervoor was begeleiding van Taalhuisvrijwilligers Mariët en Betty. Tijdens de laatste les was er een presentatie van alle taalleerlingen. Uiteraard onder het genot van een ter plekke gebrande Eritrees kopje koffie met daarbij Hollandse cake. Alle betrokkenen kijken met trots op het verloop terug.

Succesformule

“Kers op de taart is dat een van de deelnemers volgende week start met een betaalde baan” zegt Züleyha Fokkens (Klantmanager Werkfit). “Ik kijk met plezier op het traject terug. Deze sterke en veerkrachtige vrouwen zetten zich continu in om zichzelf te blijven ontwikkelen. De uitgedeelde certificaten zijn welverdiend.”

Over het Taalhuis

Het Taalhuis helpt iedereen met taalvragen en taalproblemen. Wij helpen je beter te leren lezen en schrijven. Taalondersteuners helpen je verder op verschillende manieren. Dat kan een taaldocent of een taalmaatje zijn. In overleg kijken we wat bij jou past. Ook is er elke week een taalspreekuur in de Bibliotheek. Kom gerust binnen met jouw taalvraag. Welkom bij de Bibliotheek.