Taalvrijwilligers gezocht

Gepubliceerd op: 30 juli 2020 15:13

Taalhuis Brummen|Voorst is in Brummen en Eerbeek op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Als vrijwilliger bij het Taalhuis help je mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven of lezen.

Wat ga je doen?

Je geeft één keer in de week een uur taalles aan een volwassene die Nederlands als eerste taal of Nederlands als tweede taal heeft. De taallessen worden over het algemeen in de Bibliotheek gegeven en bestaan uit samen lezen, woordenschat vergroten en eventueel leren schrijven en spellen. In de Bibliotheek zijn veilige coachingsplekken gecreëerd, waarbij je op anderhalve meter afstand van je cursist zit. Ook zijn er kuchschermen geplaatst. Zo kun je samen veilig werken aan verbetering van de Nederlandse taal van de cursist.

Wie zoeken we?

Iedereen met een hart voor taal is welkom. Je krijgt voor je begint een training waarna je goed beslagen ten ijs komt bij je cursisten. Belangrijk tijdens de lessen is dat je oog hebt voor wat jouw cursist nodig heeft. Een vluchteling die Nederlands als nieuwe taal onder de knie wil krijgen, vraagt andere dingen van je dan een cursist die door gebrek aan kansen in het leven de Nederlandse taal nooit goed heeft kunnen leren. Voor deze laatste groep zijn schrijven en lezen vaak gevraagde vaardigheden.

Interesse?

Stuur dan een mail naar Mariël Schotpoort: m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl of bel haar op 06 - 16 826 628.