Taalvrijwilligers Twello krijgen roodgroene taart voor inzet voor inclusief Voorst

Gepubliceerd op: 29 november 2021 15:53

In de bibliotheek in de gemeenten Voorst en Brummen zijn ongeveer 54 taalvrijwilligers actief. Zij helpen taalvragers om de taal beter te leren lezen, schrijven en/of spreken. Taalvragers hebben verschillende achtergronden. Het zijn statushouders en inburgeraars, maar ook mensen die voor de liefde naar Nederland komen of die al langer in Nederland wonen en de taal beter willen leren beheersen.

Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk. Daarom is de PvdA-GroenLinks Voorst blij met alle vrijwilligers die mensen helpen om de taal te leren en hun plek te vinden. Ook maakt deze partij zich in de gemeenteraad sterk voor een inclusieve samenleving met een sterke bibliotheek. De bibliotheek is een van de belangrijkste steunpilaren als het gaat om het behalen van gemeentelijke beleidsdoelstellingen op het gebied van educatie, cultuur en participatie. De partij onderschrijft het Bibliotheekconvenant 2020-2023.