Tentoonstelling Bibliotheek Twello

Gepubliceerd op: 3 december 2020 12:45

De hele maand december is in de Bibliotheek van Twello een tentoonstelling van twee lokale kunstenaars. Het werk van beeldend kunstenaar Anneke Winterman en fotografe Yvette Rottink is te aanschouwen.

Anneke Winterman

Anneke doet vooral inspiratie op uit de natuur. ‘De kleine details in de natuur haal ik naar voren in mijn werk. Daarin vind je de grootste schoonheid, zoals de bladnerven, planten- en bloemknoppen, het zadenpatroon van een uitgebloeide zonnebloem en zo zijn er veel meer details waar mensen doorgaans aan voorbij lopen.’ Van Anneke zijn 15 werken te zien; kleine etsen en linoleumafdrukken. Heel bijzonder is dat zij ook meerdere teksten van een dierbare goede vriend heeft aangeleverd, die zij vier jaar geleden leerde kennen in het verzorgingshuis. Het zijn gedichten van Herman Pietersen, hij schrijft al jaren. Hij is 92 jaar en heeft 30 jaar als monnik in het klooster gewoond. Herman maakt gedichten bij het werk van Anneke.

Z!e fotografie

Yvette Rottink is alweer twee jaar trotse eigenaar van Z!E Fotografie. Zij heeft van haar hobby haar werk gemaakt. ‘Ik kreeg kansen het roer om te gooien en ben gestart met de Basisopleiding aan de Fotovakschool. Het was fantastisch zoveel meer te leren en het ging erg goed. Daarna heb ik besloten om voor mezelf te beginnen als fotograaf’, aldus Yvette.

Zij is begonnen met het fotograferen van dieren en van de natuur, daar ligt haar hart. Inmiddels heeft ze ook veel zakelijke klanten waarbij ze bedrijven goed in beeld brengt voor de website, social media of brochure. Op dit moment fotografeert Yvette de circulaire sloop (inmiddels afgrond) en straks de opbouw van het gemeentehuis in Voorst. Deze afbeeldingen zijn te zien in de Bibliotheek Twello. Meer informatie over Yvette kijk op: www.ziefotografie.nl.