Veilig naar de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 27 oktober 2020 13:22

De Bibliotheek blijft open! Alleen samen kunnen we ervoor zorgen om veilig en verantwoord naar onze vestigingen in Brummen, Eerbeek en Twello te komen. Wij doen daarom een beroep op je eigen verantwoordelijkheid. Help elkaar, spreek elkaar aan waar nodig en let op je omgeving.

Mondkapjes

Vanaf 1 december is het voor iedereen ouder dan 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes zoals onze Bibliotheken. Draag het mondkapje zolang je door de Bibliotheek loopt. Als je gaat zitten mag je het mondkapje af doen. Uiteraard staat het je vrij deze gedurende het gehele bezoek te dragen.

Wat doet de Bibliotheek om jouw bezoek veilig te houden?

• Tijdens openingstijden is het alleen mogelijk om met een mandje naar binnen te gaan.
  • We zorgen ervoor dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar.
  • Vanaf 1 december is het voor onze bezoekers wettelijk verplicht om een mondkapje te dragen zolang je in de Bibliotheek loopt. Op je zitplaats mag je het mondkapje af doen. Uiteraard staat het je vrij deze gedurende het gehele bezoek te dragen.
  • Alleen bezoekers uit één huishouden mogen naast elkaar zitten.
  • Medewerkers begeleiden de bezoekers bij binnenkomst bij een lezing, bij het inlopen en het verlaten van de zaal.
  • Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals kuchschermen en het veelvuldig schoonmaken van allerlei contactpunten zoals deurklinken en sanitair.
  • Er is desinfecterende handgel aanwezig.
  • Deuren blijven zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.
  • Er is geen pauze tijdens de lezingen.

Wat kun je zelf doen?

• Kom niet naar de Bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de Bibliotheek, tenzij je met gezinsleden uit hetzelfde huishouden komt.
  • Koop je kaartje voor een activiteit van tevoren online via onze website.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de lezing naar de Bibliotheek. Zorg dat je op tijd bent maar niet te vroeg.
  • Ga vooraf thuis naar het toilet. Toiletbezoek tijdens je bezoek aan de Bibliotheek is alleen mogelijk in noodgevallen.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Draag een mondkapje bij binnenkomst en zolang je door onze Bibliotheek loopt. Op je zitplaats mag je het mondkapje af doen.
  • Volg altijd de instructies van onze medewerkers op.
  • Neem je jas mee in de zaal. De jas kan over de stoel worden gehangen.
  • Verlaat direct na de lezing de Bibliotheek. Eventueel napraten buiten doen op 1.5 meter van elkaar.

Vergeet de RIVM regels niet

• Houd 1,5 meter afstand
  • Was je handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog