Video's

Gepubliceerd op: 1 januari 2020 17:29

Maak van schermtijd nuttige tijd met deze leuke video's.

BiebLab

Biblionet Groningen, een netwerk van 38 Groningse bibliotheken, begon maandag 16 maart met dagelijkse BiebLab-video's voor kinderen. Vanuit huis kun je de leukste opdrachten van de Bibliotheek maken. Elke dag om 14.00 uur een nieuwe video op dit kanaal!

Anne Frank vlogt

Lezen gebeurt misschien minder dan vroeger onder jongeren, maar video's kijken is ongekend populair. Hoe leuk is het dan als je geschiedenislessen kunt combineren met schermtijd? De 13-jarige actrice Luna Cruz Perez neemt de vlogcamera ter hand en speelt Anne Frank op zo'n manier dat veel leeftijdsgenoten zich kunnen identificeren met haar. Het videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen. Iedere maandag en donderdag komt er een vlog online.