Voorleesexpress gaat weer van start!

Gepubliceerd op: 28 februari 2019 10:17

Een enthousiaste groep voorlezers staat weer klaar om twintig weken lang (februari t/m juli) met kinderen thuis samen te lezen. Deze voorlezers hebben de training 'leeftijd en boekkeuze' van de Voorleesexpress in bibliotheek Eerbeek gevolgd.

VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst om kinderen tussen 3 en 9 jaar met een taalachterstand een steuntje in de rug te geven.
Tijdens wekelijkse voorleesbezoeken van de vrijwilliger aan huis genieten ze van samen van prentenboeken, lees- en informatieboeken over hun favoriete onderwerp.
De ouders worden daarbij ook uitgenodigd om mee te doen met bijvoorbeeld liedjes en taalspelletjes. Een bezoek aan de bibliotheek waarbij het kind een gratis pasje krijgt staat ook in de planning.
De enthousiaste voorlezers ondersteunen de ouders om met hun kind deze voorleesroutine voort te zetten die de taalontwikkeling nog verder stimuleert.
Taalplezier staat voorop!

Zin om mee te doen als vrijwilliger of als gezin? Meer info of aanmelden: www.bibliotheekbrumenvoorst.nl of 0575 – 56 1867 (bibliotheek Brummen) of 0313 – 65 1805 (bibliotheek Eerbeek). Binnenlopen bij de bibliotheek kan natuurlijk ook altijd!