VoorleesExpress is het nieuwe jaar goed begonnen

Gepubliceerd op: 23 januari 2019 15:59

De Voorleesexpress is het nieuwe jaar goed begonnen! Woensdag 9 januari was de afronding van ‘’twintig weken voorlezen in gezinnen’’ met de voorlezers van de Voorleesexpress. In deze eerste maand van het jaar ontvangen weer zes kinderen in de gemeente voorst hun welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan het wekelijkse voorleesmoment bij hun thuis. Ook hebben twee vrijwilligers in de taalschakelklas van De Kleine Wereld de anderstalige kinderen in kleine groepjes begeleid met leren lezen.

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst is bedoeld om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven.
Tijdens de wekelijkse voorleesbezoeken genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden.
Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas.
De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine geleidelijk van de vrijwilligers gaan overnemen.

Zin om mee te doen met VoorleesExpress?
Ook gezinnen die behoefte hebben aan een voorlezer zijn uiteraard van harte welkom.
Meer info en aanmelden zie hier of www.voorleesexpress.nl