VoorleesExpress spettert op Gezinsdag in Zwembad De Schaeck

Gepubliceerd op: 19 maart 2019 20:42

Voorlezen en zwemmen: dat bleek tijdens de Gezinsdag op 17 maart in zwembad de Schaeck een prima combinatie! Voorlezers van de VoorleesExpress zaten te midden van duikbrillen, opblaas-praatballen, een strandtentje en héél veel voorleesboeken de waterratten en zeemeerminnen van 3 tot 8 jaar voor te lezen.

Voorleesexpress spettert op Gezinsdag

Voor de vrijwilligers van de VoorleesExpress was dit een unieke manier om op interactieve wijze met kinderen te lezen.
Lezen en speelse gesprekjes over leren zwemmen, met krukjes of met bandjes, drijven, duiken, durf je van de krokodilglijbaan?
Met ijsje, appel of zakje popcorn luisterden tientallen kinderen met natte haren naar vrolijke, gekke, spannende verhalen over alles wat er in en rondom het water te beleven is!
De aanwezige ouders kregen ondertussen informatie over de VoorleesExpress en het belang van het speels stimuleren van taal. Want: taal is overal, overal is taal.
Ook in een zwemparadijs als De Schaeck gaan water- en taalplezier hand-in-hand!
VoorleesExpress is een project van Bibliotheek Brummen|Voorst. Gedurende een periode van 20 weken leest een vrijwilliger bij gezinnen thuis voor om kinderen een taalsteuntje te ieden.
Meer informatie of zin om mee te doen met VoorleesExpress?
Gezinnen met kinderen tussen 3 en 9 jaar die aan een speels taalsteuntje behoefte hebben, kunnen contact opnemen voor een wekelijkse voorlezer, 20 weken thuis.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Info en aanmelden www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl