Wifi in de Bibliotheek

Wifi in de Bibliotheek

In de Bibliotheek staan een aantal computers die gratis gebruikt mogen worden. Daarnaast stelt de Bibliotheek ook WiFi ter beschikking. Wij maken gebruik van Publicroam. Deze service is gratis beschikbaar voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Wat is Publicroam?

Publicroam is een netwerk dat bijna landelijke dekking heeft. Eenmaal aangemeld kun je op alle locaties het internet op, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Heel veel bibliotheken doen mee, diverse overheidskantoren, maar bijvoorbeeld ook de wifi-toegangspunten in het stadscentrum Amsterdam.

Iedereen die contact met publicroam maakt, moet éénmalig een account maken. Die accountgegevens worden op een centrale server opgeslagen, en als je bij de bibliotheek binnenkomt, wordt er op die server gekeken of jij toegang krijgt.

Een account aanmaken kan op drie manieren.

1) Via de publicroam app: De makkelijkste manier. De app is te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Bij gebruik van de app maakt het apparaat (telefoon of tablet) automatisch verbinding met publicroam. De inloggegevens om andere apparaten te verbinden staan in de app. Je kunt de app ook thuis installeren.

2) Via de website: Een andere manier is om een account aan te maken is via de website publicroam.nl. Bij deze methode ontvangen bezoekers de inloggegevens per SMS. Gebruikers moeten hierna zelf het wifi-netwerk instellen en het certificaat accepteren (bij Android moet de gebruiker dit zelf installeren).

3) Via SMS: Als een gebruiker geen toegang heeft tot een (mobiel) netwerk om de app te downloaden of naar de website te gaan, kan hij/zij ook een account aanvragen via SMS (SMS publicroam naar +31 970 10 260 261). Ook voor deze methode geldt dat gebruikers hierna zelf het wifi-netwerk moeten instellen.

Je telefoonnummer is je unieke gegeven, per telefoonnummer kun je 1 account aanmaken, je kunt wel meerdere apparaten aan 1 account koppelen.

Praktische informatie

Gebruik van onze computers en Wifi is gratis. Je kunt maximaal drie kwartier per dag gebruik maken van de computer met internet in de Bibliotheek. Eigen apparatuur kun je ongelimiteerd gebruiken. Bij onjuist gebruik (bijvoorbeeld het bezoeken van racistische of pornografische websites) hebben medewerkers van de Bibliotheek het recht de toegang tot internet en/of de Bibliotheek te ontzeggen.