Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar


Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

Het Beste Boek voor Jongeren 2021

onderdeel van de Boekenweek voor Jongeren

Salomé Atabong (16, ik-persoon) zit een maand vast in een jeugddetentiecentrum omdat ze twee klasgenoten heeft mishandeld, nadat ze haar discrimineerden en kleineerden. Ze denkt na over wat er mis is gegaan, wie er nou eigenlijk schuldig is en waaraan....

Bekijk meer

Biebbouwers Minecraftchallenge

Bouw een selfie in Minecraft! Een foto van jezelf maken en op Snapchat of Instagram posten, wie doet dat nou niet? Volgens de BiebBouwers kan dat ook heel goed in Minecraft. Je eigen selfie bouwen in Minecraft die je van alle kanten kunt bekijken, lijkt je dat niet leuk? Ben je tussen de 9 en 14 jaar en woon je in gemeente Brummen of Voorst? Doe dan mee aan de wedstrijd en maak kans op een prijs!

Meld je hier aan!

Voor het onderwijs

Meer informatie